in

Dan Bittman, despre taxele plătite de românii din străinătate: „Muncitorul meu plătește taxe francezului, neamțului, spaniolului, nu mie“

Solistul trupei Holograf, Dan Bittman (57 de ani), a fost invitatul lui Ionuţ Cristache, în emisiunea „România 9“ de la TVR, unde a făcut și declarații despre Uniunea Europeană.

Europa e un conglomerat de fugiți de acasă. Peste un an s-ar putea să nu mai existe Uniunea Europeană. Planul meu ar fi să scrie pe pașaportul meu: Dan Bittman, cetățean european, nu român, nu ungur, nu iugoslav. Aici s-a pierdut startul, în Europa. Americanii sunt americani pentru că toți au pașaport american. Și sunt chinezi, români, bulgari. Așa am fi fost toți într-o barcă.

Altfel, de ce să trag eu pentru polonez? Să plătesc eu taxe aici în țară? Sau muncitorul meu se duce frumos afară și-i plătește taxe francezului, neamțului, spaniolului, nu mie. Nu-mi plătește mie aici. Că de-aia și aici e o discuție, cu diasporă, cu nediasporă…“, a declarat solistul.

În urmă cu mai multe luni, Bittman a fost aspru criticat pentru declarațiile sale privind munca românilor din diaspora. Apostrofat în urma odelor pe care le-a făcut primarului PSD din Sectorul 5, Dan Bittman l-a apostrofat pe un critic, spunându-i să se ducă în Spania la căpșuni.

Bittman a prezentat un eveniment organizat de primarul sectorul 5, care ar fi costat 700.000 de euro. Valul de revoltă a ajuns și pe internet, acolo unde Dan Bittman a replicat astfel: „Vaaaai da știi ce rușine îmi e??!!! Muncesc cinstit și un prost ca tine îmi spune să mi fie rușine, du te n Spania la căpșuni și fii demn”, a scris Dan Bittman pe contul său de socializare.

Acum, la TVR1, Bittman a vorbit despre comentariile negative primite atunci: „Toată ura îndreptată atunci spre mine a fost una plătită. M-am uitat și eu printre comentariile de atunci și am observat că majoritatea erau de pe conturi false.“

Consulatul României din Londra, înconjurat de polițiști

Condiţii inumane la un spital din România: patru pacienţi în pat, saloane degradate, uşi legate cu lanţuri