in

Echipa +PLUS Marea Britanie a luat pulsul comunității: Românii cer mai multe secții de vot în Regatul Unit

„Comunicat de presă

Peste 100 de membri și simpatizanți PLUS din Marea Britanie s-au reunit duminică, 10 februarie, la Londra, cu ocazia primei întâlniri PLUS UK.

Agenda întâlnirii a început cu prezentarea viziunii PLUS pentru România: un stat democratic, european, prosper, cu o clasă politică formată din oameni competenți și cinstiți, de care toți românii – din țară și din diaspora, să se simtă cu adevărat reprezentați.

Mesajul transmis de echipă a fost că numai împreună o putem construi, cu aportul fiecăruia dintre noi: „Proiectul nostru e România – PLUS nu e un scop în sine, ci un mijloc de a ne implica, într-un fel cât se poate de concret, la transformarea în bine a țării, și de a face din România un loc în care oamenii își doresc să vină și să trăiască. Pentru asta avem nevoie de fiecare dintre voi, fie că aveți biroul în spatele unui volan sau în fața unui calculator. Avem nevoie de toți, și oricine își câștigă pâinea cinstit este binevenit alături de noi”, a spus Claudiu Chendeș, coordonator regional pentru Diaspora și membru în Consiliul Național PLUS.

La întâlnire a fost prezent și John Barker, membru fondator PLUS, care a lucrat cu Dacian Cioloş pe când se afla la Reprezentanța Comisiei Europene în România: „Am trăit 4 ani în România, sunt căsătorit cu o româncă, rămân implicat și urmăresc în continuare situația politică din România. Și cunoscându-l pe Dacian Cioloş fiindcă am lucrat împreună când el era Ministrul Agriculturii, pot să vă spun că la momentul actual nu există nimeni mai capabil să producă o schimbare adevărată în România. Aveți mult de muncă, dar îmi pun speranțele că PLUS va reuși”, a fost mesajul său.

În cadrul întâlnirii au avut loc discuții despre organizarea în teritoriu a PLUS UK, activitățile viitoare și modalitățile concrete de implicare în inițiativele partidului. În sesiunea de Q&A, membrii echipei PLUS UK au răspuns întrebărilor venite de la o audiență foarte variată: studenți, antreprenori, liber-profesioniști. S-a discutat despre politici macroeconomice, antreprenoriat, infrastructură.

Discuția a atins și subiectul alegerilor europene din mai 2019, cel mai important obiectiv din perioada imediat următoare. S-a vorbit mult despre importanța votului, cât și despre nevoia creșterii semnificative a numărului și capacității secțiilor de votare în toate orașele din Marea Britanie în care există comunități românești.

Mesajul venit de la participanți e unul clar: românii din străinătate sunt aici, contează, și vor să se implice.

Deși trăiesc departe de casă, rămân conectați la ce se întâmplă în țară și doresc să își exercite dreptul de a vota: „Știm prea bine cu toții că în tot felul de situații – de la spital, la ghișeu, te lovești de politică. Nu poți să spui că politica nu te afectează, nu te interesează. Dacă vrem schimbare, trebuie să ne implicăm, să începem de undeva, și primul pas este să ieșim la vot la europarlamentare”, a declarat unul dintre participanți.

Ziua s-a încheiat cu o discuție informală între cei prezenți, în care, cu energie și entuziasm, s-au schimbat idei despre inițiative viitoare. PLUS UK așteaptă în continuare sugestii și idei de la comunitatea românească pe adresa [email protected]
Studiu: Un Brexit fără acord pune în pericol sute de mii de locuri de muncă

România a ajuns raiul medicilor falşi