Liberalul Quintus despre românii din diaspora: „leneși și manipulabili”

Cel mai titrat liberal din România, președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, dovedeşte că nu a învăţat nimic din politică, în ciuda zecilor de ani de când ne scoate ochii cu liberalismul într-o ţară de unde a fugit peste un sfert de populaţie.

Potrivit stiripesurse.ro, într-o dezbatere cu privire la catastrofa înscrierii pentru votul prin corespondenţă, seniorul liberal a spus că românii din diaspora sunt comozi şi leneşi, trăsături specifice nației române, preferând să meargă să voteze în număr mare numai atunci când este afectat emoțional. Leneşi şi manipulabili.

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus s-a arătat supărat de pasivitatea conaționalilor săi de peste hotare.

Lui Quintus nu îi trece prin cap că legea este atât de proastă încât nu poate fi aplicată, nu îi trece prin cap că românii din diaspora ar putea să voteze electronic, în 2016, când cu un click se mişcă lumea întreagă. Nu, poporul e de vină.

“Comitetul central a decis: deoarece poporul nu este de acord, trebuie să alegem un nou popor“, spunea Berthold Brecht.

Quintus nu a învăţat până acum, şi dacă nu a învăţat până acum, chiar îi va fi imposibil să recupereze, că poporul are întotdeauna dreptate. Dacă milioane de oameni refuză legea promovata de liberali, înseamnă că legea e în neregulă, nu diaspora.

Până acum, de la începutul lui aprilie, s-au înscris în Registrul Electoral pentru a vota prin corespondență la alegerile parlamentare sub 3.000 de români din diaspora.

Într-o analiză făcută luni, 25 iulie, în cadrul Biroului Politic Național, liberalii au căutat să găsească cauzele acestei situații. Nu au vrut să recunoască faptul că legea e proastă. Ei au identificat lenea și comoditatea românilor ca nație, au susținut surse liberale prezente la discuții. Potrivit sursei citate, cei mai îngrijoraţi la această analiză au fost parlamentarii din diaspora, lucru îngrijorător, având în vedere că ei ar trebui să aibă pulsul situaţiei şi să ştie de ce românii nu se înscriu.

Traian Băsescu, deşi nu ştie unde e diaspora pe hartă, arată că ştie mai bine ce se întâmplă: românii nu au încredere în sistemul propus, dar se şi tem că, declarându-și datele de rezidență, “la un moment dat s-ar putea trezi cu cine știe ce taxe pe venit din partea statului român. În plus, sunt destui care lucrează la negru, dar asta nu le poate lua dreptul la vot.” Deci sunt oameni care lucrează la negru? Sigur nu sunt leneşii de care vorbea Quintus.

Băsescu cere 2000 de secţii de vot în străinătate şi se pare că urmează o ordonanţă de urgenţă în acest sens.Dar nici pe el, nici pe liberali nu îi interesează, dincolo de vot, soarta românilor din diaspora.

Subiectul este însă un pretext ideal pentru campania electorală. Rupţi de realitatea din străinătate, politicienii români se prefac a fi alături de diaspora, dovedind însă, prin declaraţii, că nu au înţeles nimic.

Există noul val de lideri de opinie din diaspora care şi-au anunţat candidatura pentru locurile de parlamentar în străinătate, speriindu-i pe politicienii de profesie din Bucureşti care vor aceleaşi locuri.Cu siguranţă nu-i ajută asemenea izbucniri de nemulţumire faţă de diaspora care nu execută ordinul de a se înscrie în registrele electorale.

 

Sorin Cehan

Votul prin corespondenţă, o mare zeflemea plecată din Parlament spre Diaspora

Senator liberal, apel către diaspora: „Sunați-vă rudele din țară să voteze împotriva PSD”

Ce au fost și ce au ajuns! Secretarul general PNL Marea Britanie, vechi simpatizant PRM

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Englezii se isterizează după ce Prințul George a fost înjurat pe Facebook

Florin Andone s-a transferat la Deportivo La Coruna. Echipa a plătit o sumă record pentru atacantul român