in

Mitropolitul Clujului face apel pentru întoarcerea românilor acasă: «Au plecat pentru pâinea cea de toate zilele»

La slujba de Bobotează din acesta an, Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț, a făcut un apel la regenerarea satelor românești.

El spune că ar dori ca românii plecați la muncă în străinătate să se întoarcă acasă, astfel încât să se schimbe curentul creat de emigrare, potrivit Mediafax.

ÎPS Andrei Andreicuț a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, la slujba de Bobotează oficiată în aer liber, în fața Catedralei Mitropolitane, că anul 2019 a fost dedicat de Sf. Sinod satului românesc, față de care românii ar trebui să aibă un atașament și o dragoste deosebită.

„Praznicul Bobotezei este foarte mare, îl are binevestitor pe Sf. Ioan Botezătorul, Mântuitorul spală păcatele oamenilor în apele Iordanului. Coborându-se Mântuitorul în Iordan, sfințește firea apelor, natura, de aceea, față de natura creată de Dumnezeu și pusă la dispoziția noastră, ar trebui să avem mai multă grijă. Anul acesta a fost dedicat de Sf. Sinod satului românesc și primarilor vrednici. Foarte mulți dintre noi provenim de la țară și față de satul românesc trebuie să avem un atașament și o dragoste deosebită.Constatând că satele îmbătrânesc, că locuitorii lor sunt mai puțini, am vrea să se regenereze satele noastre românești. Împuținarea populației este și pentru că nu este foarte mare natalitatea, dar și pentru că aproape 5 milioane de români au plecat spre alte plaiuri, din motive obiective, pentru pâinea cea de toate zilele. Încet-încet s-a creat un curent și tare am dori ca el să își schimbe sensul și să revină acasă. Nu vor reveni toți, poate măcar unii dintre ei”, a spus Mitropolitul Clujului.

Clipe de coșmar la Londra. Fetița de un an a unui român, răpită de un hoț de mașini

Brexit. Theresa May are de gând să prelungească perioada de tranziție