in

NU va mai fi nevoie să vă legitimați cu Cartea de Identitate. Pașaportul românesc ar putea fi considerat act de identitate în România

Românii care au domiciliul în străinătate s-ar putea legitima cu pașaportul. Acesta va ține locul actului de identitate.

Astfel, se anunță schimbări uriașe pentru românii care au domiciliu în străinătate. Se modifică Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate.

Vorbim de sute de mii români aflați în afara granițelor.

Inițiativa vine în contextul în care mulți dintre ei nu mai dețin act de identitate, ci doar pașaport. Acest lucru are și consecințe negative. Cei care dețin doar pașaport nu au aceleași drepturi. De aceea, inițiatorii proiectului doresc ca pașaportul simplu electronic și cel simplu temporar să dovedească identitatea titularului. Acesta trebuie să menționeze țara de domiciliu.

”(6¹) Pașaportul simplu electronic sau pașaportul simplu temporar cu menționarea țării de domiciliu, eliberat în condițiile prezentei legi, reprezintă act de identitate.”, se arată în proiect.


Acesta va fi dezbătut la Senat, apoi în comisiile de specialitate din Camera Deputaților, unde se va da votul final.

Ideea unui nou referendum va fi prezentată din nou parlamentarilor britanici

După 18 ani în străinătate, s-a întors în România și crește capre