in

O asociație din Marea Britanie acuză că a fost sabotată pentru a nu îl întâlni pe președinte în Italia: „Am fost singurii verificați”

Mario Mocan, lider al Asociației Mișcarea Diasporei Unite din Marea Britanie, acuză că nu a reușit să ajungă la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, în Italia, la Roma, deși fusese invitat oficial de Administrația Prezidențială.

Mocan acuză că PSD a avut oameni infiltrați la sosirea președintelui la Columna lui Traian, care au început să huiduie, deși mulțimea de români nu era în acord cu o astfel de acțiune.

Acesta mai spune că întâlnirea sa cu președintele Klaus Iohannis a fost sabotată. Mario Mocan afirmă că a primit invitație oficială pentru a participa la întâlnirea cu președintele, însă mai multe organizații din Italia s-au aliat și au făcut plângeri, astfel încât să inducă ideea că asociația sa vrea să protesteze împotriva lui Iohannis.

Când Mocan și oamenii săi au sosit la întâlnirea oficială cu președintele României, li s-a refuzat accesul și au fost ținuți la gard.„La sosirea președintelui Klaus Iohannis cei de la PSD au avut oameni acolo puși să-l huiduie, noroc că noi am fost mult mai mulți și am contracarat acest efect(…) Nu a fost suficient. Ciuma roșie a făcut sa se înțeleagă ca noi, #DiasporaEuropeana am avea ceva cu Presedintele Klaus Iohannis. Total fals, noi suntem împotriva corupților din sistem, guvern parlament. Azi am văzut ca sunt puternici și aici la Roma, cum am văzut ca sunt și la Viena, din păcate mulți nici măcar nu văd jocul lor. Din păcate unele asociații și unii „ziariști locali” le fac jocul și nu cred ca oamenii din comunitățile românești din Italia sunt de acord cu ei. Azi Diaspora a stat la garduri și ” baietii deștepți ” in sala. Se pare ca la Roma avem plangeri si somatii catre organizatorii Evenimentului ( MAE ) de la “ baietii destepti “ Am inteles ca se fac presiuni imense pentru a ma impiedica sa ajung langa Presedinte !”, a scris pe Facebook Mario Mocan.

El a mai susținut că au fost „singurii verificați la aceasta întâlnire cu Presedintele Romaniei Klaus W. Iohannis”.

Liderul asociației amintite a făcut și o transmisiune LIVE pe rețeaua de socializare care a durat peste o 80 de minute, în care a lansat acuzații grave cu privire la asociații de români din Italia.

În urmă cu aproximativ două luni, Mario Mocan, alături de alți reprezentanți ai asociației sale, au încercat să intre în sediul guvernului spaniol pentru a o huidui pe Viorica Dăncilă, premierul României, însă au fost opriți de poliția iberică.

Acuzații la adresa unuia dintre organizatorii protestului din 10 august: „În timp ce noi eram gazați, Mario Mocan stătea ascuns”

Donald Tusk: `Scenariul unui Brexit fără acord, mai probabil ca niciodată`

Trafic de persoane. Sute de români, obligați să muncească în Marea Britanie „prin violență, lipsire de libertate și reținerea documentelor”