in

O româncă, vedeta absolută a Italiei la gimnastică. Aur pentru Italia la Jocurile Mediteraneene

„Alexandra Agiurgiuculese în triumf, aur pentru Italia la Jocurile Mediteraneene”, „Alexandra, Regina Mediteraneenelor”, „Alex Agiurgiuculese în triumf, aur pentru Italia ”… Sunt câteva titluri din presa italiană, după ce Alexandra, româncă din Iași, acum componentă a echipei naționale a Italiei la gimnastică ritmică, a câștigat medalia de aur la individual la Jocurile Mediteraneene desfășurate recent în Spania, la Tarragona.

„Răsună imnul național al Italiei, la Tarragona în Spania, la Jocurile Mediteraneene: Alexandra Agiurgiuculese (Udinese) câștigă competiția individuală, în fața grecoaicei Eleni Kelaiditi și a italiencei Milena Baldassarri (Faber Gimnastica Fabriano).”, scrie Eurosport.

Cu un punctaj total de 71,150 Alexandra a câștigat medalia de aur la a 18-a ediție a Jocurilor Mediteraneene de la Tarragona, o mică Olimpiadă cu 33 de discipline, rezervată țărilor riverane Mediteranei, la care au participat 3600 de sportivi din 26 de țări.

La gimnastică ritmică, Italia a participat cu o echipă de trei sportive: Alexandra Agiurgiuculese (Udinese), Milena Baldassarri (Fabriano) și Alessia Russo (Harmony).

Alexandra are 17 ani, fiind vedeta absolută a Italiei la gimnastică ritmică. A avut cele mai bune rezultate la individual din toate timpurile. Recent un canal al televiziunii naționale RAI a transmis un interviu cu ea, despre performanțele și planurile sale. Tânăra atletă de origine română, acum componentă a echipei naționale italiene, este bine situată și în clasamentul mondial. Visul său este de a participa la Jocurile Olimpice.

Alexandra Ana Maria Agiurgiuculese s-a născut în 15 ianuarie 2001 la Iași. A fost medaliată de patru ori în 2016 la Campionatul European de Juniori. La nivel național, de două ori (2017, 2018) a luat medalia de argint la Campionatul național italian și de trei ori a fost campioană (2012, 2013, 2015) la Campionatul italian național de juniori.

Familia sa a emigrat în Italia în 2010. Alexandra a fost în naționala României, concurând la numeroase competiții internaționale. În 2012, a început să reprezinte naționala Italiei.

Sursa: Gazeta Românească

Veste bună pentru tinerii români care sunt studenți sau vor să studieze în Marea Britanie. Vor beneficia de aceleaşi condiţii

BREXIT. Liderii UE, alături de Irlanda. Nu acceptă niciun proiect din partea Marii Britanii dacă nu va fi agreat de guvernul irlandez