in

Premierul Viorica Dăncilă despre românii din străinătate: „Nu mai știu realitatea din România”Premierul Guvernului României, Viorica Dăncilă, este de părere că românii plecați nu știu realitatea din România și că au crescut salariile, potrivit știtripesurse.ro.

„Încercăm să creștem salariile, astfel încât să devină atractive în România, să se reîntoarcă acasă. Mai mult, încercăm să facem programe pentru Diasporă. Prin Ministerul Românilor de Pretutindeni încercăm în același timp să… Sunt foarte mulți în afară.

Eu am lucrat 9 ani la Bruxelles. Sunt oameni care, efectiv, nu mai știu realitatea din România. Nu știu că au crescut salariile, nu știu că avem locuri de muncă, că avem situații în care nu avem specialiști pentru anumite domenii, că există anumite oportunități să-și deschidă o afacere. Aceste lucruri, să știți că de multe ori nu sunt cunoscute în Diasporă și acest lucru dăunează faptului că sunt mulți care vor să se întoarcă acasă, care au această dorință de a reveni în țară, să-și deschidă o afacere sau să se angajeze.

Cred că și noi trebuie, ca stat, să vorbim despre aceste oportunități, să încercăm să informăm cât mai mult, să avem o bursă a locurilor de muncă. Într-adevăr, avem pe Eurest locurile de muncă , dar cred că ar trebui să avem și o informare la nivel național. Noi, a noastră. Să spunem „uite, avem nevoie în localitatea X de atâția ingineri…”. Poate sunt din persoanele din afară care vor să se întoarcă în țară şi noi chiar ne dorim acest lucru.

Nouă ani cât am fost europarlamentar, am vorbit cu foarte mulți români. Marea majoritate își doreau să se întoarcă acasă. Și cred că noi trebuie să cerem condițiile pentru ca acești oameni să revină în România. În multe locuri avem deficit de locuri de muncă. De ce acolo unde avem deficit, de ce să lucreze acești oameni în altă țară când ar putea să lucreze în propria lor țară…să vină alături de părinți, să vină alături de cei care își doresc să se întoarcă acasă.  Și cred că putem face acest lucru. În momentul în care vom impulsiona investițiile în România se vor crea noi locuri de muncă. Şi cred că acest lucru poate fi un nou motiv ca să se întoarcă acasă cei care au plecat. Salariile medicilor…Salarii mari, sunt în sistemul de stat. Construcția spitalelor va aduce un nou necesar. Nu este ușor, dar vor începe și construcțiile.”, a spus Dăncilă, într-un interviu la România TV, acordat lui Victor Ciutacu.

Premierul Viorica Dăncilă i-a declarat război limbii române


Nottingham. Român de 32 de ani acuzat de uciderea soției sale. Trei copii au rămas fără mamă

Consulul onorific de la Winchester îi răspunde parlamentarului Galloway: „România a contribuit la scurtarea războiului cu cel puțin 6 luni”