in

Protestatarii din diaspora au ajuns la Cluj. S-a scandat „Ale, ale, eşti o ruşine PSD”

Mai mulţi români care au venit din diaspora pentru a participa la mitingul de la Bucureşti s-au oprit joi în Piaţa Mihai Viteazu din Cluj -Napoca, unde au scandat „Demisia”,Să vă fie frică Ardealul, se ridică” sau „Diaspora este România”, transmite Mediafax.

Peste 50 români din Marea Britanie, Italia, Belgia care au intrat miercuri seara în România cu maşinile pe la Vama Borş s-a oprit, joi la amiază, în Piaţa Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, fiind întâmpinaţi de protestarii clujeni cu bannere cu mesaje precum „Hoţii” şi „Corupţia ucide”.

Românii din diaspora au avut steaguri tricolore pe maşini şi au scandat „Demisia”, „Sistemul mafiot conduce peste tot”, „Să vă fie frică, Ardealul se ridică”, „Ale, ale, eşti o ruşine PSD” sau „Sunteţi un partid de hoţi, de corupţi şi mafioţi”.

Mario Mocan, un român din Londra, a declarat că românii din diaspora au venit pentru a aduce democraţia reală în România, din vest, nu din est.„Suntem pe drum de două zile, încercăm să aducem cât mai mulţi oameni la Bucureşti, la mitingul diasporei din Piaţa Universităţii. Cine vrea o schimbare să vină la Bucureşti alături de noi. Am fost în jur de 300 de maşini împărţite în 18 coloane care au intrat în ţară. La miting nu vrem partide politice lângă noi, este un protest apolitic, al oamenilor simpli”, a spus Mocan.

Înainte de a ajunge la Cluj-Napoca românii din diaspora au făcut o oprire şi în centrul oraşului Huedin, iar pe traseu se vor opri şi la Târgu Mureş şi Braşov.

Sursa: Mediafax

Mitingul diasporei va fi unul SPONTAN. PACT nu își asumă organizarea, USR anunță audiențe pentru protestatarii din străinătate

A susținut Brexit, iar acum a decis să părăsească Marea Britanie. Se mută într-un PARADIS FISCAL

Ziua mitingului diasporei. Obiectivele protestatarilor: Ocuparea guvernului, alegeri anticipate, instaurarea unei democrații reale „ca în vest”