in

Rasism la școală. Un profesor umilește un copil român: „Pleacă în nenorocita ta de țară și schimbă-ți numele”

Început de an școlar umilitor pentru o elevă din România care studiază la  Instituto de Educación Secundaria (IES) BENICALAP din Valencia. Profesorul de desen a umilit-o în fața clasei, spunându-i să își schimbe numele. 

 

Mama fetei a declarat pentru publicația Inforoes că, pe 8 septembrie, în prima zi de școală, profesorul Javier Albadalejo a început să strige catalogul.

 

„Când a ajuns la ea, a întrebat-o de ce are două nume. Fata i-a spus că așa e în România. Enervat de răspunsul elevei, profesorul i-a spus: «Que te vayas a tu puto país a cambiarte tu nombre que eso no lo entiendo yo» («Pleacă în nenorocita ta de țară și schimbă-ți numele, că eu asta nu înțeleg»)”, a declarat mama fetei pentru Inforoes.

Luni 19, septembrie, fata a avut din nou oră cu același profesor.  Din nou, acesta a ținut să-i „reamintească” faptul că nu-i înțelege numele.

 

Părinții fetei au început o serie de demersuri pentru a aduce la cunoștință, atât directorului instituției de învățământ, cât și autorităților, cele două incidente.

 

„Locuiesc de 10 ani în Spania, eu și soțul meu muncim și plătim taxe la fel ca oricare alt cetățean, nu permit nimănui să-mi umilească copilul. Voi merge până în pânzele albe, e inadmisibil ca un copil să sufere din cauza faptului că are un nume diferit”, a mai spus mama fetei.

Credeți că rasismul s-a intensificat în UK după referendumul pentru Brexit? Iată câteva imagini care vă vor pune pe gânduri

Amnesty International despre atacurile rasiste din Marea Britanie: S-A DEPĂŞIT LIMITA!

VIDEO – Român jignit într-un tren din Londra. „Du-te înapoi în țara ta! Ești un nimic!”

„Fucking Romanian bastards!” Români atacați în Belfast.

Mulți romi din România cer azil politic în SUA. Spun că sunt persecutați

Locul de pe planetă unde oamenii trăiesc 100 de ani şi ceasul nu există