in

Redacția Charlie Hebdo, acționată în instanță pentru „ironizarea Simonei Halep ”

Federația Asociațiilor de Români din Europa a cerut sprijinul casei de avocatură „Paredes y Asociados” pentru a deschide un proces împotriva publicației „ Charlie Hebdo ”, se arată într-un comunicat de presă transmis de FADERE.

„FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) sprijiniți de casa de avocatură „Paredes y Asociados” va deschide în cursul zilei de mâine un proces, împotriva publicației „ Charlie Hebdo ”, pentru caricatura prin care o ironizează pe marea tenismenă Simona Halep și pe români in general.

Imediat după ce a câștigat turneul Roland Garros, jurnaliștii de la ” Charlie Hebdo ” au publicat o caricatură cu Simona Halep care avea în mâini trofeul câștigat și striga „fier vechi, fier vechi”.

Considerăm de prost gust si inacceptabilă această caricatură. Prin acest atac, se insinuează că Simona Halep ar fi ”țigancă”, se cultivă și mai mult confuzia dintre români și rromi și se  influențează negativ percepția pe care o au francezii despre români. Comunitatea de români din Franța este formata din sute de mii de intelectuali, artiști sau muncitori. Prin seriozitatea și hărnicia lor contribuie la bunăstarea tuturor francezilor, iar numărul celor care ocupă funcții de răspundere este impresionant.

”Umorul fin, specific artiștilor și oamenilor inteligenți, de această dată, a fost înlocuit cu o mojicie dezgustătoare. Aproape că nu există domeniu al artei sau dezvoltării științifice franceze la care românii să nu-și fi adus contribuția. Pentru răfuiala lor cu  grupuri izolate de rromii, probabil cei de la ”Charlie Hebdo” vor considera ”fier vechi” și cel mai cunoscut simbol al Franței, Turnul Eiffel, pentru că se bazează pe inovația unui român și fiecare piesă metalică e fabricată în România”.  – a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE.”

Simona Halep, câştiguri uriaşe din tenis în 2016. Cât de bogată este campioana din România

Anglia. Suma chiriilor, egală cu cea a creditelor ipotecare. Specialiștii avertizează: va fi un „cutremur”

Britanicii și cetățenii UE vor avea culoare comune pentru controlul pașapoartelor și după Brexit