in

Românii din diaspora, chemați la miting în București, în luna august! „Liviule, închide graniţele, că venim să facem curăţenie!”

Anunțuri postate pe Facebook îi cheamă pe românii din diaspora să participe la un mare miting de protest împotriva puterii pe 10 august.

Închideți granițele, pe 10 august venim să facem curățenie”, se arată în anunțurile de pe rețeaua de socializare.

„Pe 10 august va avea loc mitingul care va demola guvernul”, se arată în altă postare.

„Diaspora Acasă – Dragnea, închide granițele, că venim 3 milioane” se intitulează pagina evenimentului creat pe Facebook. Până pe 13 iunie își anunțaseră prezența 4.800 de persoane, iar 24.000 spuneau că sunt interesate.

„Neam saturat de hoti si ciorditori vrem să avem locuri de munca mai bine plătite în tară, vrem sa scăpăm de mafie , jos. Guvernul”, a scris pe pagina evenimentului un român din diaspora.

Unii oferă și cazare în capital celor care vor să participe la protest: „Pentru diaspora! Ofer cazare gratis pentru doua persoane / de preferat cuplu, celor care au nevoie in ziua protestului sa ramana in Bucuresti.”

O altă postare: „Pe 10 august 2018 românii din toată lumea vin să urle, că ţara asta din care au fost forţaţi să plece, dar la care nu renunţă, trebuie să rămână o ţară liberă. Vin să-i arunce la coşul istoriei pe cei care au ajuns să ne conducă, fără nicio limită a bunului simţ. Vin să le spună că nu le permitem să ne ureze bun venit în propria noastră ţară, aşa cum au făcut cu Simona noastră dragă. Vin pentru că înţeleg că este acum ori niciodată pentru România, dacă va fi să rămânem o democraţie în Europa.”

Evenimentul a intrat deja în atenția opozanților actualei puteri din România. Sebastian Burduja, președintele PACT, a scris pe blogul său preluat de pagina Adevărul: „Liviule, închide graniţele, că venim să facem curăţenie!

„Vin cu zecile şi sutele de mii, după cum ne scriu pe pagina a publică a evenimentului. Şi-au luat deja biletele de avion şi nu vin singuri, ci cu familia şi prietenii. Pe 10 august românii au şansa să-şi schimbe soarta, iar pentru asta e nevoie de diaspora acasă.  În august oricum vin de obicei „diasporenii” acasă, să vadă ce a (mai) rămas. Vin arşi de soare şi de dor. Vin să tragă în piept aer de România, cu tot praful care se pune peste noi toţi în fiecare zi. Vin în case goale, mai mici sau mai mari. Vin să-şi vadă copiii rămaşi singuri acasă – sunt 250.000 în toată România, o generaţie pierdută a acestei ţări. Vin să-şi vadă părinţii şi bunicii, dacă mai trăiesc, sau să le-aprindă o lumânare.”

„Pe 10 august 2018 românii din toată lumea vin să urle, cu tot amarul adunat peste ani, că ţara asta din care au fost forţaţi să plece, dar la care nu renunţă nici în ruptul capului, trebuie să rămână o ţară liberă”, a mai scris Burduja.

România. Cel mai mare protest din ultimele două decenii: “Vrem o ţară normală, îşi bat joc de noi”

Vine Furtuna Hector! Meteorologii anunță ploi, vânt puternic și haos pe calea ferată și pe șosele

Irlanda. Român închis pentru cerșetorie