in

Rucsacul cu proiecte, o competiție pentru studenții români

Comunicat de presă GCRS

„Stockholm, 13 August 2014. Studenţii Români de pe Mapamond – Global Confederation of Romanian Students (G.C.R.S.), în colaborare cu 10 pensiuni montane din România, organizează în perioada 02 august – 20 octombrie competiţia de proiecte Rucsacul cu proiecte.Condiţii de participare

Competiţia se adresează elevilor şi studenţilor vorbitori de limba româna, membri ai Global Confederation of Românian Students.

Elevii şi studenţii interesaţi sunt încurajaţi să creeze şi să desfăşoare un proiect educaţional, social sau cultural propriu, sau să participe la proiectul propus de G.C.R.S. – Muzeul, parte a dezvoltării noastre.

Participarea la proiecte, atât cele de creaţie proprie cât şi cele sugerate de organizatori, se face în grupuri de câte 20 de elevi/studenţi. Grupurile vor contacta muzee sau alte instituţii culturale locale, în vederea desfăşurării unor activităţi de voluntariat pe o perioadă de minimum trei zile.

La finalul activităţii de voluntariat sau în timpul acesteia, echipele au obligaţia de a promova în mass-media locală, judeţeana, regională sau naţională activităţile pe care le întreprind sub egida G.C.R.S.

Fiecare echipă primeşte un punctaj, în funcţie de activităţile derulate şi de numărul de apariţii în mass-media. Cele 10 echipe câştigătoare sunt desemnate de către un juriu alcătuit din membri ai Departamentului Proiecte din cadrul G.C.R.S.

Premii

G.C.R.S. premiază cele 10 echipe cu cel mai mare punctaj, participante la competiţia Rucsacul cu proiecte, cu o excursie de două zile la munte, cazarea fiind oferită de către pensiunile partenere. În total, 200 de tineri şi 20 de profesori însoţitori pot beneficia de excursiile-premiu.

Procedura de înscriere

Înscrierea echipelor se face exclusiv online, pe site-ul G.C.R.S., prin completarea unui formular de înscriere, care poate fi accesat pe pagină web a organizaţiei.

Regulamentul complet al proiectului poate fi accesat pe site-ul G.C.R.S. (www.gcrs.ro/proiecte/proiecte-cu-premii/)

G.C.R.S. le urează participanţilor mult succes!

Despre G.C.R.S.

Global Confederation of Românian Students este un ONG înfiinţat în Regatul Suediei. Obiectivul principal al G.C.R.S. este sprijinirea tinerilor vorbitori de limba româna care urmează sau doresc să urmeze studii universitare, atât în ţara cât şi în străinătate.

G.C.R.S. îşi propune să faciliteze integrarea vorbitorilor de limba română în ţările în care aceştia studiază şi să promoveze dialogul cu societatea civilă şi cu instituţiile publice pentru o mai bună înţelegere a nevoilor studenţilor cunoscători de limba română.

Contact:

Website-ul G.C.R.S: www.gcrs.ro.

Vicepreşedinte Comunicare, Informare şi P.R. G.C.R.S. – Corina Diana Deaconu

E-mail Departamentul Comunicare, Informare şi P.R.: [email protected].”
UKIP: Am avut dreptate, românii ne invadează

Doi ani cu MyFerryLink. Aniversare cu prețuri foarte mici și surprize dulci