in

Teroare în toată Italia. Mașinile cu numere românești sunt scoase din circulație

Presa locală din diferite orașe ale Italiei relatează despre măsurile pe care le iau polițiștii italieni cu mașinile înmatriculate în România. Deși noua lege care reglementează circulația a intrat în vigoare doar de două zile, apar tot mai multe asemenea semnalări în presă.

Amendă de aproximativ 500 de euro și reținerea certificatului de înregistrare a primit un român rezident la Cesenatico, în regiunea Emilia-Romagna.

Poliția municipală din Unione Rubicone e Mare a aplicat imediat noile reglementări rutiere pentru vehiculele cu plăcuțe de înmatriculare străine în timpul unui control efectuat în zona Centrului Comercial Romagna Center. A fost oprit un Ford Mondeo cu număr de înmatriculare românesc, condus de un român de 40 de ani, care locuiește în Cesenatico de câțiva ani.

Aplicând noile norme introduse prin Legea 132/2018, agenții au dat conducătorului auto o pedeapsă de aproximativ 500 de euro și au retras certificatul de înmatriculare. Proprietarul poate alege acum să reînregistreze mașina, să-i dea o plăcuță de înmatriculare italiană sau să o aducă înapoi în România, unde poate continua să circule.

Dacă amenda este plătită pe loc, șoferul își poate lua mașina pe o platformă pentru a o scoate din Italia sau pentru a o reînmatricula. În cazul în care nu plătește, mașina este pusă sub sechestru administrativ timp de 180 de zile, timp în care trebuie plătită amenda și mașina reînmatriculată sau scoasă din țară. După 180 de zile, mașina se confiscă.

Sursa: Gazeta Românească

Poliția a confiscat autoturismele de lux ale unor români care stau pe ajutoare sociale

Milton Keynes. Un român și fiica sa sunt dați dispăruți de poliție