in

Viață scurtă. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, vizat pentru desființare

Un an de zile, atât a funcționat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Primul an s-ar putea să fie și ultimul de viață al acestui minister: Premierul Mihai Tudose a prezentat un plan de restructurare a Guvernului, în cadrul căruia ministerul diasporei va dispărea, fiind comasat cu Ministerul Afacerilor Externe.

Mihai Tudose îşi doreşte cu Executiv cu mai puţine ministere, însă potrivit Mediafax, Liviu Dragnea, șeful lui Tudose, se împotriveşte. Mediafax nu precizează dacă Dragnea se împotrivește întregului plan de restructurare propus de Mihai Tudose, sau numai parțial.

Oricum, PSD a convocat pentru luni 8 ianuarie Comitetul Executiv, o ședință în care se va proceda la restructurarea Guvernului. În această restructurare ar trebui să dispară șapte ministere: Ministerul Românilor de Pretutindeni trece la Ministerul de Externe, Ministerul Apelor și Pădurilor trece la Ministerul Mediului, Ministerul Economiei trece la Ministerul Finanțelor, Ministerul Cercetării trece la Ministerul Educației, Ministerul Turismului, Ministerul pentru Dialog Social și Ministerul pentru IMM-uri trec la alte ministere.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

În același timp, se va înființa Ministerul Fondurilor Europene, instituție de sine stătătoare.

Se vehiculează și o altă posibilitate de a păstra Ministerul pentru Românii de Pretutindeni doar pentru că este anul Centenarului și trebuie organizate evenimente pentru românii din diaspora. Dar aceste evenimente ar putea oricum fi organizate de Ministerul de Externe. Ministrul diasporei, Andreea Păstârnac, este acum angajată într-o campanie de convingere a conducătorilor PSD că ministerul pe care îl conduce merită să rămână în viață.

În prezent, Guvernul are în componenţă, pe lângă premierul Mihai Tudose, trei vicepremieri, dintre care unul fără portofoliu, 24 de miniştri şi doi miniştri delegaţi, la Fonduri Europene şi la Afaceri Europene.

Apel către Ministerul Românilor de Pretutindeni: „Nu ne mai învrăjbiți!”

Imagini strâmbe la ministerul diasporei…și nu doar atât

Româncă de 39 de ani, lovită mortal de mașină în Dorset. Șoferul a fugit de la locul faptei

Crimă pasională în Ilford. Un rom din Vaslui și-a măcelărit fosta iubită