in

VIDEO – Un ieșean stabilit în Londra vrea să adune poveștile românilor din diaspora. „Să ne cunoaștem dincolo de clișee”

Un tânăr din Iași care s-a stabilit de mai mulți ani în Marea Britanie are în plan realizarea unui proiect important, spune el, pentru toți românii plecați în străinătateCaravana Diasporei.

Bogdan Cronț intenționează să facă o serie de emisiuni și cere sprijinul comunității pentru a realiza acest lucru.

“Caravana Diasporei” este un proiect care îşi propune, în primul rând, să ne ajute să ne cunoaştem, dincolo de clişee. Dincolo de “căpşunari”, “lopătari”, femei uşoare, care se vând străinilor, oameni fără suflet, care îşi abandonează familiile şi țara”, a scris pe Facebook Bogdan Cronț.

El vrea să stea de vorbă cu români din toată diaspora și să le asculte poveștile: „Din Italia şi Spania, până în Grecia, Franța, Anglia, Germania, Republica Moldova, Norvegia, Danemarca şi oriunde sunt comunități de români, cu poveşti care nu trebuie să se piardă. ”

„Vom călători, să vă întâlnim. Să stăm de vorbă cu voi, să ne cunoaştem şi să ne ascultăm. Nu poveşti senzaționale căutăm, ci oameni, cu bucuriile şi tristețile lor. Manageri în companii internaționale sau culegători de căpşuni, doctori, profesori la mari universități sau fete care lucrează în hoteluri, cu toții avem o poveste. Indiferent de ceea ce suntem sau facem, ne uneşte faptul că suntem români”, mai scrie ieșeanul stabilit la Londra.

Daca doriți să susțineți acest proiect, al Caravanei Diasporei, va rog să intrați pe link şi să ne ajutați să pornim caravana. Vă mulțumim!https://m.facebook.com/donate/683738315305167/683822891963376/

Posted by Pagina Bogdan Crontz on Tuesday, July 3, 2018

„I-am spus ‘Caravana’ pentru că asta vrem să facem: vrem să ne rotim în acest spațiu și să vă întâlnim – să vă întâlnim, să discutăm și să încercăm să găsim împreună răspunsuri la o serie de întrebări banale, dar esențiale: cine suntem, care este povestea noastră, ce vrem să facem, unde ne vedem peste cinci, peste zece ani, care este balanța între sacrificiile pe care le-am făcut și ce am câștigat. (…) Așa ne vom cunoaște mai bine și vom reuși să găsim răspunsuri”, a adăugat tânărul.

Pentru a realiza acest proiect, Bogdan Cronț a dechis o strângere de fonduri pe Facebook. El dorește să adune 6.000 de lire sterline, din care până acum s-au strâns puțin peste 600.

PSD-istul Cioacă din Teleorman vrea să reprezinte românii din DIASPORA. Federația Românilor de Pretutindeni s-a născut la Bruxelles

Fenomen ciudat pe plajele din Anglia. Zeci de pescăruși beți. Salvator: „Miros a bere”

Anglia. Asistentă medicală din România, suspendată din cauză că nu știa engleza