Zeci de mii de copii despărțiți de părinții plecați să muncească în străinătate

Muncitorii migranți români au lăsat peste 96.000 de copii în îngrijirea rudelor, în timp ce cel puțin unul dintre părinți a părăsit țara pentru a lucra în străinătate. Asta arată statistică pentru anul 2017 a Departamentului pentru Protecția Copilului din România, publicată luni.



Aproape 20.000 de copii au ambii părinți care lucrează în străinătate, în special în alte țări ale Uniunii Europene, relevă studiul.

Cu toate acestea, lucrătorii sociali susțin că mulți părinți nu reușesc adesea să comunice autorităților locale și că numărul real este de peste 350.000 – cel mai mare din orice țară europeană.

Migrația în masă a afectat serios forța de muncă din România, în ultimele decenii. Potrivit celui mai recent raport ONU privind migrația internațională, care utilizează date din 2015, România se situează pe locul al doilea după Siria în ceea ce privește migrația, cu o creștere de 7,3% pe an a numărului celor care părăsesc țara.

Conform studiului, între 2010 și 2015, peste 3,5 milioane de români și-au părăsit țara, reprezentând 17% din populație.

Guvernul român și organizațiile neguvernamentale au solicitat creșterea gradului de conștientizare cu privire la soarta copiilor lăsați în urmă de părinții care merg la muncă în străinătate.

Potrivit legii, părinții sunt sfătuiți să notifice autoritățile atunci când părăsesc țara și să declare dacă copiii sunt lăsați în grija rudelor. Cu toate acestea, nu există sancțiuni dacă părinții nu reușesc să facă acest lucru.

LEGE: Dacă pleci în străinătate anunți primăria să aibă grijă de copiii tăi

Paranoia Daily Express: Romii din România își vor abandona copiii pe feribotul Calais – Dover

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Trei proxeneți care acționau în Marea Britanie, lăsați în libertate de instanța din România

Trei tineri români s-au întors în ţară şi au înfiinţat o companie de succes