in

Anglia. Medic român, limbaj șocant la adresa pacienților și colegilor: „Stai în poziția George Michael”

Un medic chirurg de origine română a fost suspendat ce i-a înjurat pe pacienții și asistentele de la spitalul NHS unde lucra. Colegii săi au decis că își poate păstra slujba deoarece comportamentul său a venit în urma „diferențelor culturale” pentru că provine dintr-o țară ca România.

Șerban Gheorghiu, un chirurg în vârstă de 59 de ani, a șocat pacienții și asistentele cu gumele sale deplasate și homofobe. Între octombrie 2015 și august 2017, au existat mai multe plângeri pe numele doctorului, scrie Daily Mail.

Gheorghiu le spunea pacienților să stea în „poziția George Michael” atunci când trebuia să se aplece pentru endoscopii în zonele intime.

Bărbatul a mai afirmat că „nu a luat niciodată femeile pe la spate” și a îndemnat un asistent să meargă împreună în Thailanda pentru a le „fisura pelvisul” femeilor, acestea fiind „mici și fragile”.O asistentă de la spitalul britanic Scarborough a afirmat că a izbucnit în plâns după ce a fost jignită de medic. El a mai întrebat o femeie din echipa de securitate dacă a făcut „sex dur”. Doctorilor le spunea „c**ve nenorocite” și se adresa conducerii spitalului cu „c**ați” sau „bastarzi”. Chirurgul român i-a mai spus unui pacient bolnav de cancer că nu poate „mătura boala sub covor”.

Șerban Gheorghiu a primit două avertismente finale pentru limbajul și comportamentul său, din partea Consiliului General al Medicilor.

La Tribunalul Medicilor Practicieni din Manchester, el a fost găsit vinovat de comportament neadecvat, însă colegii săi i-au luat apărarea și au motivat că limbajul său se datorează faptului că engleza nu este limba sa maternă.

Gheorghiu a fost suspendat timp de 9 luni, deși Consiliul medicilor din Marea Britaniei a propuse eliminarea sa din profesia de medic.

În prezent lucrează, medicul lucrează la un spital din Doncaster și, de 13 luni, nu a mai fost raportat niciun incident în ceea ce-l privește.

Șerban Gheorghiu este originar din Cluj-Napoca și s-a mutat în Marea Britanie în 1992.

Zmărăndescu, despre moartea lui Tudor Simionov: „În România se dau grade și centuri cum se dădeau permise la Pitești”

VIDEO – Român arestat chiar în avionul care îl adusese la Londra