in

Anglia. Un leopard fugit dintr-o grădină zoologică privată a dat iama în oile fermierilor

Un leopard extrem de periculos a fugit de la o gradină zoologică privată din Cornwall, sud vestul Angliei. Acesta a umblat în libertate timp de cinci zile și a ucis mai multe oi, înainte de a fi prins cu ajutorul unei capcane de vulpi.

Fermierii din zonă sunt acum extrem de furioși pe proprietarul parcului zoologic și cer consiliului ridicarea licenței acestuia.

Leopard ul a scăpat de pe o proprietate privată din Great Treverran, în a doua zi de Crăciun.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Animalul a rămas în proprietate pentru o vreme, înainte de a dispărea. Se pare că a ucis niște oi și a început să trăiască într-un hambar unde se joacă uneori copiii mici”, a declarat o sursă pentru Cornwall Live.

Poliția a confirmat incidentul și a anunțat că a fost raportat un atac asupra oilor localnicilor. Un agricultor din zonă a explicat cum leopardul, originar de la poalele munților Himalaya, a fost observat la o milă distanță de Milltown, pe 31 decembrie.

El a fost cel care a prins felina după ce a pus capcane de vulpi când a observat că mai multe oi au fost ucise.

Proprietarul leopardului are o colecție privată de animale sălbatice pe proprietatea sa, iar Consiliul din Cornwall a confirmat că deține o licență pentru ele. „Proprietarul animalului care a evadat are licență corespunzătoare pentru animale sălbatice periculoase”, a spus un purtător de cuvânt.

„A fost efectuat un audit complet al sediului și al licenței, iar circumstanțele au fost investigate. Incidentul a avut loc din cauza unui eveniment meteorologic neprevăzut, care provoacă o inundație într-o zonă care nu era cunoscută ca fiind inundabilă”, a mai precizat reprezentantul autorităților.

Cu toate acestea, localnicii sunt extrem de furioși și spun că nu doresc animale sălbatice în jurul caselor lor.

Acum, problema lor este cu Consiliul din Cornwall, care este presat de fermieri să revoce licența proprietarului animalelor sălbatice.

„Nu puteți permite ca cineva care a lăsat un animal să scape, să dețină animale periculoase, indiferent de ce spune el”, au spus fermierii la o întrunire ce a avut loc vineri, 9 februarie.

ALARMANT: Un leu a fost văzut că umblă liber în Cornwall. Poliția este pe urmele lui

Replici dure între miniștrii Apărării din Rusia și Marea Britanie. S-a apelat la regnul animal

Companie irlandeză acuzată de exploatarea muncitorilor români

O nouă isterie on-line, periculoasă pentru copiii din Marea Britanie. „24 Hour Challenge” pune pe jar poliția britanică