in

Apropierea Brexit afectează vânzările de autoturisme noi. „Dacia” continuă să se vândă bine în Marea Britanie

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut cu 3% în noiembrie, o îmbunătățire față de septembrie și octombrie, când s-a înregistrat un declin de 20,5% și, respectiv, 2,9%, transmite Reuters.

Livrările au scăzut, luna trecută, la 158.639 unități, din cauza incertitudinilor legate de Brexit, care afectează încrederea consumatorilor, a anunțat Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT).

În topul celor mai bine vândute modele în noiembrie se află Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Mercedes-Benz A Class, Nissan Qashqai şi MINI.

În noiembrie, Dacia a vândut 2.237 de vehicule pe piața britanică, în creștere cu 52,59% față de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 1.466 de unități.Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut cu 6,9% în primele 11 luni din acest an, la 2,2 milioane de unități. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Vauxhall Corsa, Nissan Qashqai şi Ford Focus.

În perioada ianuarie-noiembrie 2018, Dacia a vândut pe piața britanică 22.279 vehicule, în scădere cu 7,81% față de primele 11 luni din 2017, când a înmatriculat 24.166 de unități.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei.

Sursa: Mediafax

Milton Keynes. Un român și fiica sa sunt dați dispăruți de poliție

Se caută amânarea Brexit? UE este dispusă să extindă termenul