in

Asta mai lipsea. În școlile britanice se predau lecții despre TERORISM! Elevilor li se spune că teroriștii se aruncă în aer pentru că „se simt nedreptățiți”

Un nou manual școlar despre terorism îi învață pe copiii din școlile primare din Marea Britanie că teroriștii ucid din cauză că se simt „nedreptățiți”.

Acest lucru a declanșat controverse aprinse în Regatul Unit.

Manualul despre terorism a fost publicat cu doar câteva săptămâni înaintea atentatului din Manchester, în care un islamist sinucigaș a ucis 22 de tineri. Cartea a provocat furia părinților și activiștilor din domeniul educației.„Talking About Terrorism” („Discuții despre terorism ”) recomandă profesorilor „să-i invite pe copii să scrie o scrisoare unui terorist”, arată site-ul „Breitbart”.

Cartea este prefațată de șeful executiv al organizației caritabile britanice pentru protecția copiilor „Societatea Națională pentru Prevenirea Cruzimii contra Copiilor”, Peter Wanless și de directorul Fundației Jo Cox, Iona Lawrence.

În manual se arată că „incidentele teroriste”, în care oamenii lansează atacuri la întâmplare asupra „publicului”, sunt doar „un tip de război”. Teroriștii ucid, scrie autorul, deoarece se simt „nedreptățiți și nu li se arată respect”. Sunt date exemple de „teroriști aflați de partea bună a istoriei”, între care și Nelson Mandela.

„Activistele în favoarea obținerii dreptului de vot pentru femei au utilizat violența și au fost numite teroriste. Astăzi, ele sunt considerate de foarte mulți drept femei curajoase, iar lupta lor pentru a-și câștiga dreptul la vot este admirată”, scrie cartea.

Este o idee nebună, bazată pe noțiunea lipsită de judecată că școlarii trebuie să interacționeze și să le «arate respect» fanaticilor religioși, care încearcă să-i ucidă”, a spus Chris McGovern, șeful organizației britanice „Campania pentru Educația Reală”.

„Școala primară nu este locul unde terorismul să fie umanizat printr-un așa-zis dialog”, a adăugat el.

„Această inițiativă face parte din agenda impusă în școli de Oficiul pentru Standarde în Educație din Marea Britanie și, în general, de sistemul educațional”, a declarat Chris McGovern.

Numărul morților din atacul de la Manchester a crescut la 22. Printre victime sunt și copii

Decizie dură a autorităților din Manchester cu privire la rămășițele islamistului sinucigaș Salman Abedi. „Vom face tot ce ne stă în putere”

Suspecți de terorism arestați la Londra și Birmingham

 
Românul care a construit Canary Wharf avertizează: Londra va avea probleme după Brexit

Londra din nou sub teroare. Șase morți după ce un autovehicul a intrat în mulțime, la London Bridge