in

Băncile britanice nu au cerut încă dreptul de a opera în UE după Brexit



Doar 20 dintre băncile britanice au depus până acum cererea pentru a opera în Uniunea Europeană după Brexit, informează Bloomberg.

Banca Centrală Europeană (BCE) a discutat cu 50 de companii financiare interesate de posibilitatea de a-şi păstra aşa-numitul „drept de paşaport” care le oferă accesul pe piaţa din UE.

Cu toate acestea, majoritatea nu au depus o cerere în acest sens până la sfârșitul lunii iunie, termenul limită impus de BCE, a declarat Pentti Hakkarainen, membru al Consiliului de supraveghere al Mecanismului unic de supraveghere.

„Avem o abordare pro-activă pentru a evita efectele negative pentru băncile care nu sunt pregătite. Dar această nu înseamnă că ne ocupăm de afacerilor lor în numele lor”, a spus Hakkarainen.

Guvernul de la Londra nu intenţionează să menţină drepturile de paşaport şi în schimb a propus ca ambele părţi să recunoască regulile celuilalt, un plan respins de Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, BCE nu consideră Brexitul ca o ameninţare serioasă pentru stabilitatea financiară a zonei euro, a spus Hakkarainen. „Activitatea transfrontalieră nu este atât de mare între Marea Britanie şi continent când vine vorba de împrumuturi directe şi credite şi nici în cazul emisiunilor de obligaţiuni pe pieţele de capital”, a spus Hakkarainen.

Băncile britanice pierd miliarde de euro din cauza Brexit

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

BREXIT. Liderii UE, alături de Irlanda. Nu acceptă niciun proiect din partea Marii Britanii dacă nu va fi agreat de guvernul irlandez

Caz cutremurător la un spital de lângă Liverpool. Un cadru medical ar fi ucis opt bebeluşi