in

Biserica Anglicană luptă pentru protejarea mediului. Sutanele preoților, confecționate din materiale obținute din PET-uri

Biserica Anglicană a achiziționat sutane realizate din materiale obținute din plastic. Acestea vor fi confecționate de firma Butler Butler care foloseste material reciclabile realizate 100% din PET-uri.

Compania, specializată în comerțul cu veșminte bisericești organice, a început să vândă hainele acum două săptămâni, iar reprezentanții ei spun că au devenit deja populare în rândul clericilor.

Directorul companiei, reverendul Simon Butler, a spus că i-a venit ideea odată cu vizionarea serialului “Blue Planet”, care a atras atenția anul trecut asupra poluării cu plastic.

O fabrică din India produce materialul, iar prețul unei sutane este de 189 de lire sterline.

Materialul rezultat este mai apropiat de lană decât de tradiționalul poliester.

Deocamdată, compania vinde doar veșminte bisericești pentru bărbați, însă are în vedere și realizarea unui model pentru femei, design ce necesită mai mult timp, pentru că “gusturile bărbaților sunt mai simple, in timp ce costumele pentru femei necesită mai multa maiestrie”, a spus Butler.

Biserica Anglicană a vorbit în numeroase rânduri despre problemele de mediu.

Serialul “Blue Planet”, prezentat de celebrul David Attenborough, a făcut ca numeroase firme să ia atitudine cu privire la reducerea volumului de deșeuri plastice.

În plus, Guvernul britanic și-a luat angajamentul ca până în 2042 să elimine deșeurile plastice ce pot fi evitate.

Biserica Anglicană șochează: „Băieții se pot îmbrăca la școală în fustițe și pantofi cu toc dacă așa doresc”

Ce se întâmplă cu cetățenii europeni după Brexit. Noul statut nu va fi gratis și nu va fi acordat în anumite cazuri. Veți putea aplica de pe telefonul mobil

Fata Andreei Esca va studia în Anglia. „Încă nu realizez”, spune vedeta de televiziune