in

Bogătașii Londrei se pregătesc de Brexit? Zeci de proprietăți scoase la vânzare într-una dintre cele mai luxoase zone

Peste 100 de proprietăți sunt scoase la vânzare în zona Surrey, St George’s Hill, potrivit site-ului imobiliar rightmove.co.uk.

Astfel, în această zonă, sunt scoase la vânzare nu mai puțin de 123 de case, unele dintre ele adevărate palate. Prețurile sunt pe măsură. Cea mai ieftină proprietate se vinde cu 345.000 de lire sterline. Este vorba despre un apartament cu două dormitoare, living, bucătărie și baie. Un alt apartament, cu 3 dormitoare, se vinde cu peste 750.000 de lire sterline.

Cea mai scumpă proprietate este cotată la nu mai puțin de 16.950.000 de lire sterline. Imobilul este situat chiar în St George’s Hill, are cinci dormitoare, cinci băi și opt săli de recepție. De asemenea, are parcare privată și piscină.

Pe măsură ce se apropie momentul plecării Marii Britanii din Uniunea Europeană, din martie 2019, agenții imobiliari spun că necunoscutul din jurul lui Brexit cântărește pe piața imobiliară.

În septembrie 2018, perspectiva prețurilor pe trei și 12 luni a fost cea mai mică din iunie 2016, iar Brexit era preocuparea principală în rândul cumpărătorilor, potrivit sondajului lunar al Institutului Regal Chartered Surveyors.

Totodată, în urmă cu puțin timp, guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a declarat că Brexit-ul ar putea duce la o scădere cu până la 35% a prețurilor la locuințe.

Șefa FMI: Mulți britanici regretă că părăsesc UE. Legal, articolul 50 poate fi revocat

Poliția a confiscat autoturismele de lux ale unor români care stau pe ajutoare sociale