in

BOOM Economic! Marea Britanie va înflori dacă părăsește UE fără un acord

Părăsirea Uniunii Europeane fără o înțelegere va duce la un boom economic de 140 miliarde de lire sterline, iar economia va înflori, spun specialiștii de la pro-Leave Economists for Free Trade citați de Daily Express.

Analiza acestora a constatat că Marea Britanie va înflori dacă va părăsi pe 29 martie Uniunea Europeană și va accepta regulile comerțului mondial.

„Este rețeta pentru succesul economic – liber de cătușele protecționismului UE, costurile bugetare, reglementările intruzive și subvenționarea imigrației necalificate”, se arată în raport.

Potrivit economiștilor, părăsirea uniunii vamale și a pieței unice ar crește producția națională cu 7% în decurs de 15 ani, o creștere de 140 de miliarde de lire sterline.Grupul a declarat că beneficiile vor proveni dintr-o creștere a comerțului liber cu țări din afara UE care se confruntă în prezent cu tarife ridicate pentru a intra pe piața europeană.

De asemenea, reducerea birocrației va duce la o creștere cu două procente a economiei și iar  reducerea imigrației necalificate va duce la scăderea beneficiilor sociale. La toate acestea se adaugă și taxa anuală de 10 miliarde de lire sterline pentru aderarea la UE.

EFT  afirmă că tarifele impuse de UE sporesc costul alimentelor și bunurilor în Marea Britanie cu 10%, astfel că scăderea prețurilor ar spori cheltuielile consumatorilor.

Previziunile Ministerului de Finanțe cu privire la impactul Brexit fără o înțelegere se bazează pe ipoteze false, inclusiv temeri privind documente suplimentare pentru exporturi și importuri.

Președintele EFT, Patrick Minford, a declarat: „Prețurile ar scădea, în special la alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte, iar presiunile pentru impozitele mai mari s-ar ușura.”

El a mai spus că previziunile potrivit cărora camioanele ar fi reținute în porturi, avioanele nu vor mai putea să zboare, iar supermarketurile ar rămâne cu rafturile goale nu sunt decât mituri ale fanaticilor pro-UE.

Britanicii așteaptă cu sufletul la gură ultimul vot pentru Brexit din Camera Comunelor. Ce se întâmplă dacă acordul cu UE nu va fi votat nici de data aceasta

Violator român supărat pe justiția din Marea Britanie: „Nu voi putea să am o viață normală și să îmi întemeiez o familie”