in

Brexit. Televiziunile internaționale licențiate la Londra pleacă în alte țări

Sediul OFCOM din Londra

Multe dintre televiziunile licențiate la Londra de către companiile Discovery, Disney, The Modern Times Group, Turner Broadcasting, 21st Century Fox și Viacom pentru difuzare în Uniunea Europeană se mută în alte țări, în așteptarea Brexit, potrivit broadbandtvnews.com.

În prezent, sunt peste 750 de televiziuni cu licențe din Marea Britanie și care se supun regulilor Ofcom. Acestea transmit în toată Uniunea Europeană, inclusiv în România, fără restricții, deoarece Regatul Unit face parte din piața unică europeană.

Viacom International Media Networks, 21st Century Fox și Viceland au început deja să-și mute licențele audiovizuale în afara Marii Britanii, notează și broadbandtvnews.com. Viacom a obținut licențe în Olanda pentru pachetul său de televiziuni care sunt destinate Franței: MTV, MTV Hits, Paramount Channel, BET, Nikelodeon, Nikelodeon Junior și Nikelodeon Ten.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

21st Century Fox a decis să licențieze National Geographic și Nat Geo Wild în Spania, cât și versiunile în olandeză ale Fox și National Geographic Channel, destinate Flandrei și părții din Belgia în care se vorbește olandeza.

Multe dintre televiziunile internaționale sunt prezente și în România cu licențe Ofcom, însă în unele cazuri versiunile destinate Europei de Est sunt licențiate fie în Cehia, fie în Ungaria.

Acordul dintre UE și Marea Britanie este aproape gata

Marea Britanie. Un adolescent din România, printre câştigătorii unui prestigios concurs de fotografie gastronomică

Ministrul de Interne britanic a demisionat. Ce își propusese Amber Rudd cu privire la imigrație i-a înfuriat pe parlamentari