in

Brexit. Theresa May le cere britanicilor să aibă încredere în ea

Premierul britanic, Theresa May, a dat asigurări că este în măsură să obţină un acord bun privind Brexitul, într-un moment în care caută să rezolve disensiunile din cadrul guvernului său legate de cea mai bună cale de urmat în acest dosar, relatează AFP.

Administraţia conservatoare este divizată în ce priveşte modelul de acord vamal pe care Marea Britanie urmează să îl aibă cu Uniunea Europeană, după ieşirea din UE.

Disensiunile au ieșit la lumină săptămâna trecută când ministrul de externe Boris Johnson a calificat ca “nebunesc” un proiect de uniune vamală pentru post-Brexit susţinut de Theresa May.

Premierul însă a insistat: „Puteţi avea încredere în mine”.

„Drumul pe care sunt pe punctul de a-l defini este drumul care va duce la Brexitul pentru care oamenii au votat”, a scris ea în Sunday Times.

“Voi avea nevoie de ajutorul şi sprijinul vostru pentru a ajunge acolo. În schimb, angajamentul meu faţă de voi este simplu: Nu vă voi abandona”, a subliniat ea.

Pentru Theresa May, acordul cu UE trebuie să protejeze Constituţia britanică, integritatea economică şi să respecte acordurile de pace cu Irlanda de Nord.

Theresa May vrea o nouă uniune vamală cu UE. Johnson: „Este un plan nebunesc”

Protest. Theresa May, exclusă dintre figurile marcante feminine ale Univeristății Oxford

După 10 ani a făcut greșeala să se întoarcă în România. „Nu vă întoarceți acasă! Nu merită să vă investiți banii aici”

Brexit. Comisia Eletorală: La referendumul din 2016 s-a încălcat legea