in

Brexit. Toate zborurile dintre Marea Britanie și UE ar putea fi anulate în această zi

Philip Hammond, ministrul britanic de Finanțe, a avertizat că există posibilitatea ca toate zborurile dintre UE și Marea Britanie să fie anulate în ziua declanșării Brexit, scrie businessinsider.com.

Potrivit lui Hammond, în lipsa unui acord între Marea Britanie și UE, este posibil ca avioanele să nu mai poată să zboare în și din Regatul Unit, din cauza aranjamentelor de control al traficului aerian.

El a spus parlamentarilor britanici că în situația în care ieșirea din Uniunea Europeană ar avea loc fără un acord, „este deja de imaginat un scenariu în care nu vor avea loc zboruri între Marea Britanie și Uniunea Europeană pe 29 martie 2019.”

Zborurile dintre Marea Britanie și UE sunt în prezent gestionate în baza Acordului privind „cerul deschis”, care ar înceta să se aplice dacă Marea Britanie pleacă fără o înțelegere.

În timp ce Hammond a avansat un astfel de scenariu, el a adăugat că nu crede că se va ajunge la așa ceva: „Nu cred că cineva crede în mod serios că aici este locul în care se va ajunge”.

Încă o companie din Marea Britanie își anulează zborurile. Sute de mii de oameni afectați

Ryanair anulează peste 2.000 de zboruri, printre care și Londra-București. Vezi ce curse vor fi anulate

Președintele Ryanair are vești proaste. „Nu vor mai fi zboruri între Marea Britanie și Uniunea Europeană”

Cifre OFICIALE. Numărul românilor aproape s-a dubat. Peste 330.000 sunt în Marea Britanie. Majoritatea lucrează în construcții

Statul român vrea să știe pe unde sunt românii care au plecat din țară. Începe cartografierea diasporei