in

Era considerat erou după atacul de la Manchester, s-a descoperit că fura de la victime: condamnat

Un om al străzii care era considerat erou, după ce ar fi ajutat mai multe persoane rănite în urma atentatului de la Manchester, comis în 22 mai 2017 şi soldat cu 22 de morţi, de fapt fura de la morți și răniți. A fost condamnat la patru ani şi trei luni de închisoare, recunoscând că a furat de la victime.

Christopher Parker, 33 de ani, se afla în staţia de tren din apropierea Manchester Arena atunci când un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer la finalul unui concert al solistei americane Ariana Grande. În acest atac au murit 22 de persoane, inclusiv şapte copii, şi au fos rănite alte 500, potrivit Agerpres.

Parker le-a declarat reporterilor că după deflagraţie a ajutat mai multe victime grav rănite, ceea ce a atras un val de simpatie publică ce a dus la colectarea a peste 52.000 de lire sterline pentru a ajuta bărbatul fără adăpost. Acum, în fața instanței, a recunoscut că furase o poşetă de la o femeie şi un telefon mobil de la o fată de 14 ani, ambele persoane fiind grav rănite în atac.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

”Christopher Parker a intrat în Manchester Arena imediat după explozie. Era o scenă devastatoare şi tulburătoare şi, deşi el s-a oferit să ofere ajutor unui număr de victime care fuseseră rănite de bombă, probele arată că el a căutat să obţină avantaje de pe urma situaţiei”, a declarat procurorul Ben Southam în faţa instanţei din Manchester.

Atentat la Manchester, MAE anunță numerele de urgență pentru cetățenii români

Numărul morților din atacul de la Manchester a crescut la 22. Printre victime sunt și copii

Exodul peste Ocean: Români prinși în timp ce încercau să intre ilegal din Canada în SUA

Brexit. UE va sancționa Londra dacă nu respectă regulile pe perioada tranziției