in

Extremistul Nigel Farage se întâlnește cu negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier

Eurodeputatul britanic Nigel Farage, unul dintre cei mai fermi susţinători ai ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, se va întâlni luni cu negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, în ceea ce el a calificat drept o încercare de a comunica opiniile a 17,4 milioane de britanici care au votat pentru părăsirea blocului comunitar, transmite Reuters.

Farage, care în calitate de lider al UKIP (Partidul pentru Independenţa Marii Britanii) l-a convins pe David Cameron, predecesorul Theresei May în funcţia de premier, să convoace referendumul privind Brexit şi a contribuit substanţial la campania pentru ieşirea ţării sale din UE, a criticat-o în mod repetat pe May pentru lipsa de ambiţie arătată în negocierile asupra ‘divorţului’ de UE.

”În cele din urmă voi avea o întâlnire cu domnul Barnier. Se va întâmpla”, a scris Farage pe Twitter.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

În referendumul din 2016 privind oportunitatea ieşirii din UE, 51,9% dintre britanici, ceea ce înseamnă 17,4 milioane de persoane, s-au pronunţat pentru Brexit, în timp ce 48,1%, respectiv 16,1 milioane de persoane, au votat pentru rămânerea în interiorul blocului comunitar.

Theresa May a afirmat că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la 29 martie 2019, ora 23:00 GMT. Londra şi UE negociază termenii „divorţului”.

Farage a respins speculaţiile unor opozanţi ai Brexitului, precum fostul premier Tony Blair, potrivit cărora alegătorii britanici şi-ar putea schimba opinia în legătură cu ieşirea ţării lor din EU.

Sursa: Agerpres

Pregătiți de Brexit. Britanicii își fac pașapoarte irlandeze

Polonezii au „botezat-o” pe Theresa May. „ Madame Brexit ” susține că ceea ce face este în interesul UE

Un român a perfecționat tehnologia pentru fraude bancare. Vindea dispozitive de skimming performante în toată lumea

După ce l-a lăsat pe drumuri pe clericul englez Philip Clements, Florinel de la Vișina l-a găsit pe… Jesus