in

Fenomen ciudat pe plajele din Anglia. Zeci de pescăruși beți. Salvator: „Miros a bere”

Zeci de pescăruși au fost salvaţi de Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale (RSPCA), după ce au fost găsiți în agonie pe plaje din Marea Britanie, scrie The Mirror.

În doar două săptămâni au fost aproximativ 30 de cazuri.

Un echipaj de șase pompieri a fost chemat de către RSPCA pentru a salva un pescăruș care se comporta ciudat în Westcountry. Când au sosit, pasărea era deja prăbușită de pe acoperiș și foarte agitată.

Pompierul Virgil Turner a declarat: „Când am sosit era căzut deja de pe acoperiș, își scuturs capul și apoi a încercat să zboare și aproape m-a lovit în față, eu l-au prins, el se zbătea și mi-am dat seama că mirosea a bere”.

Pescărușul a fost dus la sediul RSPCA de la West Hatch, lângă Taunton, în Somerset, unde personalul a dezvăluit că avea deja trei alții pescăruși beți pe care așteapta să îi elibereze.

Una dintre teorii este aceea că pescăruşii beau din alcoolul rămas pe plaje şi sunt apoi prea ameţiţi să mai meargă sau să zboare. Este posibil și ca pescăruşii să fi mâncat produse din zona fabricii de bere.

Un purtător de cuvânt al RSPCA West Hatch a spus că păsările regurgitau o substanță maro pulbere.

Veterinarul David Couper a declarat că „situaţia este una foarte neobişnuită. Unele dintre păsări au fost găsite inconştiente sau clătinându-se şi toate miroseau a alcool.”

Opt imigranți au intrat ilegal în România cu gândul să ajungă în Anglia. „Pentru un trai mai bun”

VIDEO – Un ieșean stabilit în Londra vrea să adune poveștile românilor din diaspora. „Să ne cunoaștem dincolo de clișee”