in

Iarna nu mai pleacă! Alerte de ploi torențiale, furtuni și zăpadă în Mare Britanie

Cinci alerte meteorologice de ploi torenţiale şi zăpadă au intrat în vigoare în Marea Britanie luni, 2 aprilie, informează Press Association.

Meteorologii atrag atenţia şoferilor asupra condiţiilor de deplasare periculoase şi a existenţei unor porţiuni de drum închise în zonele unde au fost prognozate inundaţii – regiuni din sudul Angliei, Ţara Galilor, Irlanda de Nord – şi strat de zăpadă de până la 12 cm – în nordul Angliei şi sudul Scoţiei.

Temperaturile au scăzut în timpul nopţii până la – 7 grade Celsius, în regiunile muntoase din Scoţia, iar ploile torenţiale s-au deplasat din zonele sudice şi vestice pe fondul condiţiilor atmosferice mai blânde.

Majoritatea zonelor din Ţara Galilor, Anglia şi Irlanda de Nord se află sub cod galben de precipitaţii intense, cu cantităţi de apă de până la 70 mm prognozate în anumite regiuni.

Circa 150 de alerte şi 15 avertizări de inundaţii erau in vigoare pe teritoriul Angliei luni dimineaţa, în timp ce mare parte din nordul Angliei precum şi sudul şi centrul Scoţiei se aflau sub avertizări de zăpadă.

Există temeri potrivit cărora anumite comunităţi rurale din Scoția ar putea rămâne izolate din cauza ”acumulărilor semnificative” de zăpadă prognozate.

Serviciul meteorologic britanic anunţă că există riscul unor întârzieri în traficul rutier din cauza vehiculelor blocate, precum şi întreruperi în transportul feroviar şi aerian.

Persoanele care călătoresc de-a lungul Marii Britanii sunt avertizate că transportul feroviar ar putea fi perturbat, iar traficul, aglomerat.

Compania de asigurări auto AA sfătuieşte şoferii să conducă prudent şi estimează că weekendul prelungit va fi ”cel mai probabil unul dintre cele mai aglomerate din punctul de vedere al traficului din ultimii ani”.

Aceste episoade de vremea rea nu sunt neobişnuite în Marea Britanie pentru luna aprilie, când este înregistrată în fiecare an o medie de 2,3 zile de ninsoare.

Credeați că am scăpat de iarnă? Vremea rece se întoarce în Marea Britanie. Zăpadă, ploi și vânturi puternice

MAE pune la dispoziție „ Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2018”

Actele necesare pentru interviul NINo