in

Marea Britanie. Parlamentarii cer stoparea știrilor false. „Sunt o ameninţare la adresa democraţiei”

Comisia parlamentară pentru Cultură, Media şi Sport din Marea Britanie a început luni, 30 ianuarie, o anchetă privind fenomenul publicării de ştiri false, pe reţelele de socializare şi pe Internet, potrivit Associated Press.

Preşedintele comisiei, Damian Collins, a declarat că actualul curent este “o ameninţare la adresa democraţiei”, ce subminează încrederea publică în presă.

snopes-fake-news-sites

El a cerut companiilor majore din domeniul IT să facă mai multe pentru a evita răspândirea de ştiri false pe platformele lor.

„Aşa cum companii majore IT au acceptat că au o responsabilitate socială de a combate pirateria online şi difuzarea ilegală de conţinut, la fel trebuie să ajute la rezolvarea problemei răspândirii ştirilor false pe platformele de socializare”, a subliniat el.

Îngrijorarea privind ştirile false a luat amploare după alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Potrivit analiştilor şi experţilor, este posibil ca o serie de informaţii false despre Hillary Clinton publicate online să îi fi afectat credibilitatea candidatei în ultimele săptămâni de campanie.

Comisia britanică intenţionează să studieze limita dintre comentariile legitime şi propagandă şi să evalueze impactul ştirilor false asupra modului în care opinia publică percepe lumea.

De asemenea, va analiza posibilitatea ca programe informatice să poată fi folosite pentru a îndepărta ştirile false de pe feed-urile de ştiri.

A încercat să introducă ilegal trei albanezi în Marea Britanie. Șofer român condamnat pentru încălcarea legii imigrației

Este oficial. Parlamentul Marii Britanii a votat ieșirea din UE