in

Ministrul pentru Brexit: Uniunea Europeană încalcă drepturile Marii Britanii ca membru UE

Comisia Europeană a arătat că este „firesc” să desfăşoare pregătiri pentru un eventual scenariu în care Uniunea Europeană şi Marea Britanie nu vor reuşi să ajungă la un acord privind Brexit-ul, mai ales că şi guvernul de la Londra are în vedere o asemenea posibilitate şi se pregăteşte pentru ea, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a răspuns astfel unei scrisori publicate de cotidianul Financial Times, pe care ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a trimis-o luna trecută premierului Theresa May.

David Davis scria că pregătirile Bruxellesului pentru o ieşire a Marii Britanii din UE fără niciun acord dăunează intereselor britanice şi încalcă drepturile Marii Britanii ca stat încă membru al UE.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

„Suntem surprinşi la Comisia Europeană că Marea Britanie este supărată că ne pregătim pentru acest scenariu anunţat chiar de guvernul britanic”, a replicat Schinas, amintind de o delcaraţie în care premierul Theresa May a spus că „decât un acord prost, mai bine niciun acord”.

Dacă negocierile cu UE vor eşua şi Marea Britanie va părăsi pe 29 martie 2019 blocul comunitar fără un acord privind relaţiile viitoare cu Uniunea Europeană, la capitolul comercial aceste relaţii ar urma să fie guvernate de regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Europarlamentari britanici: „Ieșirea din piața unică va sărăci Marea Britanie”

Un oficial al UE avertizează: „Nu îi credeți pe cei care spun că Brexit nu se va întâmpla”

Peste 2.100.000 de persoane au tranzitat punctele de trecere ale frontierei României în perioada sărbătorilor

Iran: Se interzice limba engleză în școli