in

Paracetamolul, interzis de NHS pe prescripțiile doctorilor din Marea Britanie

NHS a interzis ca paracetamolul și alte medicamente să mai fie prescrise de medicii britanici pe rețete gratuite.

Potrivit The Sun, măsura a fost luată pentru a reduce bugetul cheltuielilor Sistemului de Sănătate din Marea Britanie (NHS) cu suma de până la 100 de milioane de lire sterline pe an.

Noua măsură vizează medicamente ce se prescriau în tratarea a 35 de afecțiuni, cum ar fi răceala, indigestia, constipația sau unele infecții.

Reprezentanții NHS susțin că își doresc să gestioneze mai bine resursele limitate întrucât, anual, se cheltuiesc 22,8 milioane de lire sterline pentru tratarea constipației, sumă ce ar putea fi folosită pentru finanțarea a 900 de creșe.

De asemenea, trei milioane de lire sterline se duc pentru medicamente care tratează diferite ciuperci sau infecții fungice, bani ce ar putea fi folosiți pentru 800 de operații de înlocuire de șold.

„Fiecare penny pe care îl putem economisi va fi folosit pentru investiții în sistemul nostru de îngrijire de urgență, în noi tratamente împotriva cancerului sau pentru servicii mai bune pentru bolnavii psihic”, a declarat un director NHS.

Pe lista afecțiunilor pentru care nu se vor mai prescrie medicamente gratuite se numără: răceli, congestie nazală, conjunctivită, hemoroizi, colici la sugari, dermatita ușoară iritantă, diaree (adulți), transpirație excesivă (hiperhidroză), indigestie și arsuri la stomac, mușcături și înțepături de insecte, acnee ușoară, arsuri solare, arsuri și arsuri minore, erupție cutanată, prevenirea cariilor dentare.

Serviciul britanic de sănătate (NHS), în criză? Zeci de mii de operații amânate, lipsă acută de personal

Au găsit abuzul! O femeie din România cu medicamente NHS într-o pungă, reținută de poliția londoneză

Tabloid britanic: „Un pușcăriaș român a vrut să îmi vândă «Manualul Infractorilor»” Ghidul care te învață cum să faci bani din infracțiuni

O clătită, o cafea si un „TAX RETURN” la Boema, în Wembley Park. Mihai Parnic, de 11 ani contabil în comunitatea românească