in

Parlamentul britanic va vota acordul final pentru Brexit

Guvernul britanic a indicat foarte clar că va oferi parlamentului un vot relevant în privinţa acordului final pentru Brexit pe care îl negociază cu Bruxellesul, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului Theresa May.

„Poziţia guvernului britanic în această privinţă este foarte clară, şi anume că va exista un vot relevant asupra acordului de Brexit, prin care parlamentul poate alege fie să accepte acordul, fie să ieşim fără un acord, dar vom ieşi din Uniunea Europeană la 29 martie 2019”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Declaraţia sa survine după ce Partidul Laburist a cerut ca parlamentului să i se pună la dispoziţie o gamă mai largă de opţiuni în afară de acceptarea acordul de Brexit sau părăsirea UE fără un acord.

Opoziţia laburistă şi-a anunţat și intenţia de a depune un proiect de lege vizând să împiedice Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană fără un acord.

Laburiştii cer ca acordul final al Brexit-ului să fie renegociat de Londra cu Bruxellesul, în cazul în care parlamentul britanic ar refuza un prim acord între UE şi Marea Britanie.

IMPORTANT! UE și Marea Britanie au căzut de acord asupra termenilor din perioada de tranziție

Tarifele de roaming, reintroduse în UK după Brexit. Se așteaptă creșterea prețurilor la telefonia mobilă

Mii de copii din Marea Britanie, victime ale muncii forțate. Printre ei sunt și români. „Cifra este șocantă”