in

Perspectiva economică a Regatului Unit se deteriorează. Creștere sub estimări

Marea Britanie înregistrează o creștere economică de 1,4%, mai mică decât cea prevăzută în martie, de 1.6%, a anunțat ministrul de Finanțe, Philip Hammond, în fața parlamentului.

De asemenea se estimează că această creștere va fi mai scăzută decât prognoza și sub două procente, în fiecare an, până în 2021, potrivit Bloomberg.

Mai mult, a precizat Hammond, alte 3 miliarde lire sterline au fost indisponibilizate de la buget pentru a face față Brexit.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Este de remarcat că, în martie 2016, înainte de referendumul pentru Brexit, era prevăzută o creștere economică de 2,2% în 2017 și 2,1% în 2018.

„Suntem hotărâți să ne asigurăm că țara este pregătită pentru orice rezultat posibil”, a spus Hammond în fața parlamentului.

Acesta a mai spus că UK este gata să se împrumute încă 29 de miliarde de lire sterline până în 2022. „Este o înregistrare a eșecului, iar prognoza este că va fi mai mult decât atât”, a declarat liderul laburiștilor, Jeremy Corbyn. El i-a reamintit lui Hammond că guvernul său a spus că deficitul va fi eradicat până în 2015, iar acum acțiunea se prelungește până în 2025. „Salariile sunt îngrozitoare, creșterea economică este lentă, sărăcia crește, iar ministrul de Finanțe are obrazul de a vorbi despre o economie puternică”, a mai spus el.

În încercarea de a mai înmuia condițiile de austeritate, Hammond a anunțat renunțarea la taxa de timbru pentru achiziția de locuințe, însă doar pentru prima casă cumpărată la un preț de până la 300.000 de lire sterline. În Londra, unde prețurile sunt mai mari, se va aplica doar sumelor ce depășesc 300.000 de lire sterline.

A fost înghețat, de asemenea, impozitele pe combustibil și alcool, iar deducerile vor fi majorate la 11.850 de lire sterline pentru rata de 20% și 46.350 de lire sterline pentru rata de 40%, a anunțat Hammond.

Românii pleacă din Marea Britanie. Slujbe mai puține

Studiu. Peste un milion de lucrători străini se pregătesc să părăsească Marea Britanie în următorii cinci ani

Ambasada României, preocupată de acțiunile autorităților britanice privind românii pe aeroporturile Luton și Gatwick

Razii anti- sclavie la spălătoriile auto din Nottingham. Românii, posibile victime, nu colaborează cu autoritățile