in

Peste 100.000 de persoane sunt așteptate la castelul Windsor pentru nunta regală

Peste 100.000 de persoane ar putea veni la castelul Windsor pentru a asista la ceremonia de căsătorie a prinţului Harry al Marii Britanii cu fosta actriţă americană Meghan Markle, pe 19 mai, au anunţat reprezentanţii poliţiei britanice.

„Aceasta va fi una dintre cele mai ample desfăşurări de forţe de ordine din istoria poliţiei din zonă”, se arată într-un comunicat.

„Ne aşteptăm să vină la această sărbătoare naţională de la castelul Windsor peste 100.000 de persoane din toată lumea”, potrivit aceluiaşi comunicat.

Reprezentanţii poliţiei au mai spus că s-au luat deja unele măsuri de securitate, inclusiv instalarea unor bariere şi folosirea unui sistem de recunoaştere a plăcuţelor de înmatriculare.

La eveniment vor participa poliţişti înarmaţi, câini poliţişti, dar şi piloţi militari în elicoptere.

„În ziua respectivă, vizitatorii pot fi opriţi şi verificaţi”, iar poliţia va patrula prin staţiile de autobuze şi gări, se mai arată în comunicat.

Aproximativ 600 de persoane au fost invitate la ceremonia de căsătorie a cuplului format din prinţul Harry al Marii Britanii şi Meghan Markle, ce va avea loc pe 19 mai, la capela Saint George de la castelul Windsor.

Ceremonia de căsătorie va fi urmată de un banchet oferit de bunica prinţului, regina Elizabeth a II-a, la St George’s Hall.

Ulterior, circa 200 de oaspeţi sunt aşteptaţi la o recepţie privată oferită la Frogmore House de tatăl prinţului Harry, prinţul moştenitor Charles.

Căsătoria prinţului Harry, în vârstă de 33 de ani, se anunţă a fi cel mai urmărit eveniment de gen al anului în Marea Britanie.

Pe 14 martie, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi-a dat consimţământul formal pentru căsătoria prinţului Harry. “Îmi dau consimţământul pentru (încheierea) unui contract de căsătorie între nepotul meu iubit Harry Charles Albert David de Wales şi Rachel Meghan Markle“, a scris regina într-o scrisoare transmisă pe 14 martie Consiliului său privat.

Potrivit legii britanice, persoanele care figurează între primii şase moştenitori în ordinea de succesiune la tron trebuie să obţină consimţământul formal al reginei înainte de căsătorie. În prezent, prinţul Harry este al cincilea în ordinea de succesiune, după tatăl său, prinţul Charles, fratele său, prinţul William, şi copiii pe care acesta îi are cu ducesa Catherine, prinţul George, respectiv prinţesa Charlotte. După ce se va naşte cel de-al treilea copil al prinţului William, în aprilie, prinţul Harry va ocupa locul al şaselea în ordinea de succesiune.

Căsătoria prințului Harry cu actrița Meghan Markle, mană cerească pentru economia britanică

Alți șase adolescenți înjunghiați în Londra. Cea mai mică victimă are 13 ani

Ce trebuie să știți dacă plecați în țară cu mașina în perioada Sărbătorilor Pascale. Măsuri de urgență la frontiera României