in

Predicator musulman: „ Londra este mai islamic decât multe țări musulmane puse la un loc”„ Londra este mai islamic decât multe țări musulmane puse la un loc”, a declarat predicatorul islamic Maulana Syed Raza Rizvi pentru Saudi Gazette, citată de Evenimentul Zilei.

Noi moschei își fac mereu apariția în Marea Britanie și mai ales în capitala sa. Tribunalele sharia din Londra funcționează din plin: ele iau decizii legale pentru populația musulmană din Londra, care nu încetează să crească, scrie Evenimentul Zilei.

Cu cinci ani în urmă, Daily Mail publica o fotografie în care punea laolaltă o biserică și o moschee: la Biserica St. Mary’s nu erau decât 12 persoane care asistau la slujbă. În apropiere, moscheea Spitalfields, era plină, iar mai multe sute de credincioși care nu aveau loc, erau afară.

În Londra există la ora actuală 100 de tribunale sharia și 423 de moschei.

Din 2001, 500 de biserici londoneze de toate confesiunile au fost transformate în reședințe private.

În acest timp, s-au înmulțit moscheile, iar între 2012 și 2014, numărul britanicilor care se declară musulmani a crescut cu un milion.

Numărul credincioșii creștini care frecventează cu regularitate bisericile scade dramatic: a ajuns de trei ori mai mic decât al musulmanilor care merg la moschee vinerea.

Tribunalele islamice, conduse după legea sharia, funcționează în paralel cu sistemul de justiție britanic. Grație legii privind arbitrajul și sistemului de reglementare extrajudiciar ele se bucură de legalitate deplină.

A intrat cu mașina într-un grup de musulmani. Închisoare pe viață
Blair: Șansele pentru un nou referendum sunt jumate-jumate

UPDATED: Evenimentele toamnei în Londra