in

Premieră controversată: Regina Marii Britanii nu a purtat coroana imperială în Parlament

Britanicii au fost foarte surprinși atunci când și-au văzut Regina fără coroană, în timpul discursului care deschide sesiunea parlamentară din Marea Britanie.

Regina a purtat întregul veșmânt monarhic, inclusiv mantia, însă a fost pentru prima dată de la încoronarea sa, în 1952, când a avut îmbrăcămintea regală completă, fără coroana imperială pe cap. A ales în schimb o diademă ușoară, datând din 1821, în timp ce coroana a fost așezată pe un scaun, lângă ea.

Motivul ar fi unul destul de simplu. Coroana în greutate de peste un kilogram ar fi prea grea pentru Elisabeta a II-a, ajunsă la vârsta de 93 de ani, susține sursa citată.

Potrivit twnews.co.uk, coroana imperială a fost realizată pentru încoronarea Regelui George al VI-lea, în 1937, având la bază modelul purtat de Regina Victoria în 1838. Pe coroană sunt fixate câteva pietre prețioase de o valoare inestimabilă, cum ar fi A Doua Stea a Africii, Rubinul Prințesei Negre, Safirul Stuart și Safirul St. Edward. Coroana are peste un kilogram, iar pe ea sunt prinse nu mai puțin de 2.868 de diamante, 17 safire, 11 smaralde și 269 de perle.

Regina Elisabeta II: Prioritățile Guvernului încep cu Brexit la 31 octombrie
Săptămâna în care se decide soarta Brexit. La ce concluzii au ajuns Londra și Bruxellesul

Discursul Reginei: ”În 31 octombrie se încheie libertatea de mișcare. Cetățenii europeni vor avea dreptul să rămână”