in

Raport: Doar imigrația poate salva Marea Britanie de la „catastrofa Brexit”

Economia Marii Britanii are nevoie de un flux net de imigranți de 200.000 de oameni pe an, dublu față de ținta pe care conservatorii o promit în campania electorală, pentru a evita „consecințele economice catastrofale” ale Brexit, scrie The Guardian care citează raportul Global Future publicat recent.

Potrivit acestuia, productivitatea scăzută din Regatul Unit, îmbătrânirea populației și lipsa forței de muncă în domenii cheie, precum Serviciul Național de Sănătate (NHS) arată că este necesară o migrație netă de 200.000 de oameni.

Raportul critică deopotrivă partidele Laburist și Conservator pentru că refuză să fie cinstiți cu alegătorii britanici cu privire la nivelul imigrației necesar Regatului Unit.Cifra de 200.000 de oameni, care se referă atât la migrația din UE, cât și la cea din afara UE, se bazează pe analiza macroeconomică și pe o analiză sectorială a existenței deficitului de forță de muncă.

Raportul susține că este posibil ca o criză a pieței forței de muncă pe termen scurt să devină acută, cu excepția cazului în care Guvernul ar trage un semnal de alarmă timpuriu, în discuțiile privind Brexit-ul cu privire la planurile Regatului Unit față de rezidenții UE și față de imigrație.

Mai mult, Marea Britanie se confruntă cu o bombă demografică și are nevoie de 130.000 de imigranți pe an pentru a menține populația activă la nivelul actual.

Raportul prevede, de asemenea, că cererea de forță de muncă calificată în domenii precum îngrijirea socială, construcțiile și asistența medicală vor necesita un număr suplimentar de 47.000 de lucrători imigranți pe an, mai mare decât migrația actuală a lucrătorilor calificați, preponderent din UE, în toate sectoarele.

Raportul „Global Future” subliniază faptul că 22.000 de oameni, din cei 115.000 de imigranți care lucrează în agricultură provin din UE. De asemenea, în procesul de prelucrare a alimentelor, 120.000 de persoane din totalul de 400.000 provin tot din UE.

Conservatorii, program electoral naționalist și anti-imigrație

Cheia negocierilor dintre Marea Britanie și UE: libertatea de mișcare pentru cetățenii europeni și restricționarea imigrației

Financial Times: Noi restricții pentru cetățenii UE. Iată cum vor funcționa controalele asupra imigrației în UK după Brexit

Theresa May susține că UE are de dat bani Marii Britanii, nu invers. Ministrul pentru Brexit: „Europenii nu vor mai avea drepturi aici”

Viena – capitala Diasporei române!