in

Regina Elisabeta II, evacuată din Londra în cazul unor proteste violente generate de un Brexit fără acord

Oficialii britanici vor face apel la planurile de urgență de pe vremea Războiului Rece, de a scoate familia regală din capitală, în cazul în care vor exista mișcări de stradă la Londra după despărțirea Regatului Unit de Uniunea Europeană, potrivit Sunday Times, citat de The Guardian.

„Planurile de evacuare în caz de urgență există de pe vremea Războiului Rece, însă acum vor fi refolosite în cazul în care vor exista turbulențe civile ca urmare a unui Brexit fără acord,” a scris „Sunday Times”, care a citat o sursă anonimă din guvernul britanic.

Daily Mail a scris, de asemenea, că există informații potrivit cărora se fac planuri pentru a muta familia regală, inclusiv pe Regina Elisabeta II, în locuri sigure, departe de Londra.

Jacob Rees-Mogg, parlamentar conservator și susținător al Brexitului, a declarat pentru Daily Mail că planurile sunt o dovadă de panică inutilă din partea oficialilor, pe tema unui Brexit fără acord, având în vedere că familia regală a rămas în Londra și în timpul bombardamentelor din Al Doilea Război Mondial.

Totuși, „Sunday Times” scrie că fostul ofițer de politie responsabil cu protecția membrilor familiei regale, Dai Davies, se așteaptă ca regina Elisabeta să fie mutată din Londra în cazul în care vor exista probleme.


„Dacă ar fi probleme în Londra, în mod clar familia regală ar fi îndepărtată din acele locuri-cheie,” a spus Davies, potrivit Daily Mail.

Bătut, legat și lăsat să moară. Român găsit vinovat pentru uciderea unui profesor irlandez în Galway

Ministrul de Externe al Marii Britanii, vizită în România: „Brexit-ul nu poate fi oprit”