in

Scandal în Marea Britanie! Se introduce studierea obligatorie în școli a informării sexuale LGBT

Introducerea cursurilor obligatorii de educație sexuală în școlile din Marea Britanie, inclusiv a unora cu rol de informare LGBT, a stârnit un adevărat scandal.

Părinții cu convingeri religioase și reprezentanții școlilor cu profil religios doresc ca aceste unități de învățământ să fie exceptate de la noile norme ale regulamentului școlar, informează Reuters.

Educația sexuală va deveni un curs obligatoriu pentru copiii cu vârste de peste 12 ani, începând din septembrie 2020, potrivit noului regulament publicat luni, 25 februarie. În precedentul regulament școlar, părinții și școlile cu profil religios aveau posibilitatea de a renunța la acest curs.

Noua versiune a regulamentului prevede că părinții vor putea să își retragă copiii de la cursurile de educație sexuală până în anul în care aceștia urmează să împlinească vârsta de 16 ani.

De asemenea, copiii britanici vor putea să învețe despre relațiile dintre parteneri de același sex înainte de a împlini 12 ani și vor afla că stereotipurile bazate pe gen și sexualitate pot fi vătămătoare.

Amanda Spielman, directoarea Ofsted, un departament non-ministerial al Guvernului britanic, care inspectează școlile din Marea Britanie, a declarat săptămâna trecută că toți copiii ar trebui să învețe că relațiile între parteneri de același sex sunt normale.

Cu toate acestea, peste 100.000 de persoane au semnat o petiție prin care se solicită „dreptul fundamental” de a avea opțiunea de a renunța la educația sexuală în școală, fapt care a generat o dezbatere aprinsă în Parlamentul britanic.

Avem îngrijorări mari despre implicațiile fizice, psihologice și spirituale ale învățării copiilor despre anumite concepte sexuale și relaționale… și considerăm că acestea nu își au locul în programa școlară obligatorie”, se afirmă în acea petiție.

Rabinul David Meyer s-a declarat în favoarea cursurilor care îl “învață pe fiecare copil despre toleranță și respect… inclusiv față de LGBT”, dar fără ca accentul să fie pus mai mult pe preocupările LGBT decât pe oricare altă chestiune ce privește egalitatea de drepturi.

La începutul acestei luni, mai mulți părinți au protestat în fața unei școli dintr-o zonă majoritar musulmană din Birmingham, al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie, pentru a obiecta față de cursurile ce conțin informații despre drepturile comunității LGBT și relațiile între parteneri de același sex.

Laburiștii joacă tare. În al nouălea ceas, Partidul Laburist cere convocarea unui nou referendum pentru Brexit

Un român din Anglia pleacă pe jos spre România. Ce l-a determinat să facă un astfel de gest