in

Serviciul britanic de sănătate (NHS), în criză? Zeci de mii de operații amânate, lipsă acută de personal

Theresa May a fost criticată puternic de liderul laburist Jeremy Corbyn pentru starea serviciului public de sănătate NHS.

„Prim-ministrul trebuie să înţeleagă că politica sa împinge NHS în criză”, a a declarat Jeremy Corbyn, subliniind nevoia de fonduri suplimentare. „Dacă NHS este atât de bine echipat şi bine pregătit, de ce a fost luată săptămâna trecută decizia de a anula operaţiile a 55.000 de persoane în ianuarie ?”, a întrebat acesta.

May a recunoscut că sistemul britanic de sănătate este „sub presiune” în această iarnă şi şi-a cerut scuze pentru pacienţii ale căror operaţii au fost anulate. Dar ea a asigurat că NHS „este mai bine pregătit decât oricând” in această iarnă şi a lăudat un „serviciu de sănătate publică (…) de care ar trebui să fim mândri”.

Lipsa personalului din serviciile medicale britanice este un subiect fierbinte de câteva luni. Cotidianul The Times a dezvăluit că un spital a amânat tratamentele de chimioterapie pentru pacienţii cu cancer, din cauza lipsei asistentelor medicale.

Potrivit Royal College of Nursing, există 40.000 de posturi vacante de infirmiere în Anglia şi numărul de studenţi este în scădere. Potrivit Consiliului infirmierelor şi obstetricienilor, infirmierele şi moaşele au fost cu 27% mai multe care au părăsit profesia între 2016 şi 2017 decât să i se alăture.

În ultimele săptămâni, mulţi medici şi-au cerut scuze pacienţilor pe reţelele sociale, în timp ce un medic de urgenţă care lucrează în centrul Angliei a descris chiar „condiţii de lumea a treia”.

Cum vor britanicii să protejeze NHS de imigraţia în masă

Părinții est-europeni, nemulțumiți de NHS și de sistemul educațional britanic

Numărul cererilor britanicilor pentru cetățenia franceză a crescut de zece ori

Trump și-a anulat vizita în Marea Britanie. Laburiștii, scoși țapi sipășitori