in

Theresa May ordonă cea mai mare acțiune de expulzare a spionilor ruși din ultimii 30 de ani

Primul ministru a promis să “destructureze fundamental” rețeaua de spionaj a Rusiei, după otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal.

Theresa May le-a transmis parlamentarilor: „Dacă vor să o reconstruiască (rețeaua de spionaj – n.red.), îi vom împiedica să facă acest lucru”.

Este cea mai mare acțiune de expulzare a spionilor ruși din Marea Britanie din ultimii 30 de ani, scrie The Independent.

Premierul a anunțat, de asemenea, că a propus noi competențe pentru reținerea potențialilor spioni la granița cu Marea Britanie, ca răspuns la otrăvirea lui Serghei Skripal.

În Camera Comunelor, Theresa May a declarat că Vladimir Putin a răspuns cererii sale de a explica actul „nesăbuit și josnic” din Salisbury cu „sarcasm, dispreț și sfidare”.

„Nu există altă concluzie alternativă decât aceea că statul rus era vinovat de încercarea de asasinare a domnului Skripal și a fiicei sale”, a declarat ea în fața parlamentarilor.

A fost o „utilizare ilegală a forței de către statul rus împotriva Regatului Unit”, care a cerut o „abordare completă și solidă”.

Serghei Skripal, in varsta de 66 de ani, si fiica sa Iulia, in varsta de 33 de ani, au fost gasiti inconstienti pe 4 martie pe o banca, la Salisbury, in sudul Angliei.

Cei doi au fost otraviti cu un agent neurotoxic, o substanta chimica ce actioneaza asupra sistemului nervos si care poate duce chiar la deces.

Thersa May i-a cerut explicații președintelui rus Vladimir Putin, iar administrația prezidențială de la Moscova i-a recomandat „să nu amenință o putere nucleară cum este Rusia”.

Replici dure între miniștrii Apărării din Rusia și Marea Britanie. S-a apelat la regnul animal

Scandal între Marea Britanie și Rusia la ONU. Ambasador Rus: „Să nu îndrăznești să mai insulți Rusia!”

Din vară, românii vor plăti din nou înmatricularea maşinilor. Noua taxă va ajunge şi la 3.000 euro

Credeați că am scăpat de iarnă? Vremea rece se întoarce în Marea Britanie. Zăpadă, ploi și vânturi puternice