in

Thereza May, hotărâtă să nu mai dea bani la bugetul UE: ”Poporul britanic a cerut-o”

BRITAIN-POLITICS/

Premierul britanic Theresa May i-a avertizat joi pe omologii săi europeni că Regatul Unit nu va continua să livreze “sume mari” pentru bugetul UE după Brexit, reiterându-și voința de a declanșa procedura de separare până la sfârșitul lunii, potrivit AFP, citată de Agerpres.

În cursul ultimului său summit al UE înainte de termenul pe care și l-a stabilit (31 martie), premierul britanic a afirmat că vrea “să meargă înainte cu desprinderea de UE”, cu aprobarea celorlalți șefi de stat și de guvern reuniți în aceste zile la Bruxelles.

Bruxellesul ar putea cere britanicilor “o factură de ieșire” din UE ajungând până la 60 miliarde de euro, potrivit mai multor surse europene. Această sumă ar corespunde angajamentelor asumate deja de Londra cu privire la contribuția la bugetul UE.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

“Este clar că atunci când alegătorii au votat în 23 iunie (2016) ca noi să ieșim din UE, ei au votat pentru a nu plăti mai târziu sume mari către Uniunea Europeană în fiecare an“, a avertizat Theresa May în cursul unei conferințe de presă. “Și, bineînțeles, când vom părăsi Uniunea Europeană, acesta va fi cazul”, a insistat ea.

La Londra, proiectul de lege care vizează să autorizeze guvernul conservator condus de Theresa May să declanșeze Brexit urmează să fie reexaminat de către deputații britanici începând de luni. Examinarea s-ar putea prelungi marți și miercuri până la adoptarea definitivă.

Aceasta înseamnă că Londra ar fi în măsură să activeze articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care va lansa procedura de separare de Uniunea Europeană, începând de săptămâna viitoare.

“Partenerii noștri europeni m-au făcut să înțeleg clar că vor să mergem înainte cu negocierile pentru ieșire”, a explicat primul ministru britanic, exprimându-și acordul.

“Este timpul să o facem, să părăsim UE și să construim Marea Britanie autonomă și independentă pe care poporul britanic a cerut-o“, a pledat Theresa May, confirmând că va invoca art.50 “înainte de sfârșitul acestei luni”.

BRITAIN-POLITICS/

Plata taxelor în România pentru românii din diaspora. INSTRUCȚIUNI de completare a Declarației privind „veniturile realizate din străinătate”

Medic român condamnat în UK: «Avea asupra sa materiale oribile, filme cu copii abuzați şi animale mutilate»