in

Topul celor mai „URÂTE” orașe din Anglia. Locuiești într-unul dintre ele? Lasă o impresie aici

Site-ul ilivehere.co.uk a realizat, pentru al 13-lea an la rând, un top al celor mai urâte orașe din Anglia. Astfel, un număr record de 42.572 de cititori au votat pentru orașul unde se trăiește cel mai prost. De observat că anul acesta din top 10 lipsește tocmai Londra, votat aproape în fiecare an.

Reacțiile din partea autorităților locale, scriu cei de la ilivehere.co.uk, sunt dintre cele mai dure. Autorii topului sunt acuzați că atentează la puterea economică a acestor localități și că ruinează piața imobiliară.

Iată clasamentul final votat de vizitatorii paginii amintite.

  1. Blackburn, Lancashire

„Unde ar începe cineva să distrugă grămada de rahat numită Blackburn?”, spune unul dintre colaboratorii ilivehere.co.uk.

Iată cum descrie orașul unul dintre locuitorii săi:

„Dacă locuiți aici, îmi pare rău pentru voi, iar dacă nu ați fost vreodată aici, stați departe.

Clădirile fac ca Siria să arate calmă, dacă îndrăznești să pășești pe aceste meleaguri ascunse (aveți grijă la ace), aproape sigur vei vedea localnicele care se plimbă fără probleme în halate și în papuci de casă, fără îndoială însărcinate, alergând să ia o nouă prescripție medicală de la clinică.

Distribuitori de droguri, gunoaie, vagabonzi, femei de joasă speță, parașute și prietenii lor adolescenți umflați cu steroizi. E un coșmar! Ceva între „Shameless” și cantina din “Războiul Stelelor”, în cel mai bun caz.

  1. Oldham, Greater Manchester

Revenirea triumfătoare în Top 10 în 2019 este Oldham. Acest oraș din Greater Manchester este imaginea unor domni proaspăt rași în cap care discută problemele politice ale zilei într-un pub cu o urmă de acoperiș, asemenea celui din serialul TV “Shameless”, însă realitatea este doar puțin diferită. Iată ce au spus colaboratorii ilivehere.co.uk:

„Cred că Oldham a fost cel mai bine descris de un prieten de-al meu care, într-o vizită în acest oraș, a remarcat într-o zi că populația din Oldham arată ca și cum guvernul a efectuat teste nucleare în zonă.”

„În timp ce aștepți să pornească autobuzul, este normal ca șoferul să trebuiască să reamintească cel puțin unei persoane că nu poate călători fără să plătească.”

„Dacă doriți cultură și chestii sofisticate, atunci ar trebui să căutați nu mai departe de strada Yorkshire și centrele comerciale locale, unde Sports Direct este noul Hugo Boss și TJ Hughes este noul Harrods.”

  1. Castleford, West Yorkshire

Castleford sau „Cas Vegas”, așa cum este cunoscut local, este un orășel în West Yorkshire, intrat în Top 10 anul trecut. Iată ce au spus contribuabilii despre acesta:

„Într-un oraș în care toată lumea este rudă de sânge cu vecinul, trebuie să vă întrebați dacă esența acestui chavdom (cutie de carton unde trăiesc cei fără adăpost) provine din reproducerea proastă sau, în cazul Castleford, o posibilă încrucișare.

„O excursie la Castleford îți deschide ochii… și trebuie să-ți ții ochii deschiși, pentru că dacă îndrăznești să-i închizi, portofelul ți-ar dispărea mai repede decât ai zice pește.”

„Este suficient să spunem că, dacă cineva dorește să-i facă o clismă în Yorkshire, aici va lipi tubul.”

  1. Blackpool, Lancashire

„Doar mergând pe jos prin centrul orașului observi rezultatul trecerii timpului, atât de mult încât încerci să eviți să vii aici, dacă nu este absolut necesar.”

„În timp ce ești în Blackpool totul miroase a „iarbă”, McDonald’s, KFC și urină uscată!”

„S-ar putea să vă gândiți că este o stațiune de pe litoral veselă, cu vată de zahăr și gogoși, este o găleată de dejecții pentru cei care vin aici în vacanță”.

  1. Rotherham, South Yorkshire

„Rotherham, o nominalizare justă – cred că o să mă duc în altă parte și să scap de toate – poate Hunstanton? Ar fi a doua variantă – nu e mai bine?”

„Aș fi dorit să am o poveste minunată despre cum am plesnit un cerșetor pentru că a fost obraznic sau ceva, dar adevărul este că am pus cât mai multă distanță între mine și localnici după prima vizită.”

„Nu am vrut să merg în centrul orașului. Nu avea rost. Îmi place să beau o halbă fără violență. Câteodată îmi place să cumpăr lucruri care costă mai mult de £1,99!”

  1. Hull, Yorkshire

Orașul Hull a fost de trei ori câștigător al marelui premiu. Iată ce spun colaboratorii ilivehere.co.uk:

„M-am născut și am crescut în Hull și pot spune cu sinceritate că poate fi greu să îl descrii. Ce dracu este locul ăsta.”

„Petreceți  doar 10 minute în fața unității de maternitate de la Hull Royal Infirmary. Aflați cu uimire că Courtney, în vârstă de 15 ani, strigă la cei trei copii ai ei să „se întoarcă până nu le dă foc”, în timp ce sudează a treia țigară, înainte de a intra din nou în clădire pentru a naște un alt copil fără tată.”

  1. Doncaster (“Donny”), Yorkshire

Iată ce spun cititorii despre Donny:

„Probabil că ai fost forțat să treci aici la un moment dat în viața ta, și să vezi toate atracțiile, cum ar fi apartamentele infectate de șobolani din Balby [o suburbie a Doncaster] și mizeria din Hexthorpe [cartier mărginaș al orașului].”

„Doncaster este un Nottingham contrafăcut!”

„Ahhh Doncaster, care este înconjurat de alte haznale, cum ar fi Hull, Barnsley, Pontefract, Scunthorpe și Rotherham.”

„O noapte în Donny este magică, cu vagabonzi așezați pe trepte care beau alcool rafinat lângă vechiul club Purple Door sau haimanalele de la Jobcentre care caută să se ofere voluntari pentru a contribui la rata natalității”.

  1. Rochdale, Greater Manchester

Pe locul trei este orașul descris de Monty Python ca un „sat nordic ciudat”. Iată care sunt părerile cititorilor:

„Atenție la miros – mirosul puternic al tutunului și grăsimii gătite, cu indicii subtile ale fumului de evacuare, al transpirației și al legumelor umede din piață; puteți detecta o urmă ușoară de vomă, aftershave ieftin și brânză veche.”

„Nu este nevoie să îți ascunzi colacii de grăsime, nu trebuie să te deranjeze igiena personală sau alte inconveniente cum ar fi machiajul sau peria de păr. Acum stai în centrul universului. Respiră adânc, prietene, și scufundă-te. Apoi alege – fugi repede sau rămâi pentru totdeauna.”

„Bine ați venit în universul cimpanzeilor, unde evoluția a luat o pauză și a scuipat această specie cu un IQ mai mic decât un pahar de apă.”

„Aveți de ales, vizitați Rochdale sau lăsați-vă testiculele lovite de 800 de ori cu un baros ruginit ținut de un culturist neamț. Eu aduc ciocanul…”

  1. Huddersfield, West Yorkshire

Ce spun cititorii site-ului despre acest oraș:

„Nu este nimic altceva decât câteva magazine cu produse de o liră și câteva cafenele. Este poluat, murdar și plin de idioți. Este un loc groaznic de trăit.”

„Huddersfield este o hazna urâtă, plictisitoare, înțepenită și plină de vagabonzi.”

„Deci, pe scurt, dacă îți plac ferestrele mașinii tale, dinții, genunchii etc, atunci evită acest loc, ca și cum ai fugi de un lepros! AI FOST AVERTIZAT!”

  1. Peterborough, Cambridgeshire

Cât de rău este Petersborough? Iată ce au spus colaboratorii care au votat acest oraș câștigător al anului 2019:

„De un lucru trebuie să țineți cont: dacă vă rezervați un weekend să plecați în Peterborough, trebuie să știți că dacă un străin are contact vizual cu voi pentru mai mult de trei secunde va striga “CE”? și va deveni extrem de agresiv”.

„Am trăit în Peterborough timp de 15 ani și tot ce pot spune este vai. Ce ghenă nenorocită!”

„Sunt, fără îndoială, unii dintre cei mai agresivi, mizerabili, negativi oameni pe care i-am întâlnit vreodată.”

„Atmosfera din Peterborough se scurge. Te simți complet izolat de restul lumii și de viață în general, ca și cum se întâmplă ceva și tu nu ești acolo, ești blocat în această groapă.”

„Faceți o excursie în centrul orașului și este ca și cum ați merge într-un episod din „Walking dead”. Toate soiurile de mutanți troglodiți împodobesc străzile.”

Român dispărut lângă o fabrică din Scoția

Londra. Cetățenii UE primesc mesaje pe mașinile de gunoi. „Camioanele de gunoi nu sunt cel mai bun loc pentru anunțuri”