in

VIDEO – ​Corectitudine politică? Familie de musulmani prezentată sărbătorind Crăciunul

Un clip realizat de rețeaua de supermarketuri Tesco din Marea Britanie aprinde spiritele între creșitni și musulmani.

Filmulețul prezintă mai multe familii care sărbătoresc Crăciunul, printre care și o familie de musulmani. Scena arată cum membrii familiei musulmane se salută reciproc și merg cu daruri de Crăciun la casa cuiva

Clipul a declanșat reacții în rândul creștinilor care s-au simțit lezați de astfel de imagini. Mulți au spus că imaginiea este total greșită, în timp ce alții au promis că vor boicota supermarketul.
Un britanic a scris pe Tweeter: „Mă întreb ce se va întâmpla dacă o familie creștină ar apărea sărbătorind o zi festivă musulmană?… corectitudinea politică va ruina această țară. Tesco m-a pierdut de client.”

 

Altul a scris: „Cum să îndrăznești că prezinți o familie musulmană în reclama ta de Crăciun? Ei nu sărbătoresc Crăciunul!

Cei de la Tesco se apără și spun că intența a fost să arate cum „oamenii se strâng împreună de Crăciun”.

„Toți sunt bineveniți la Tesco de acest Crăciun și suntem mândri să sărbătorim multe feluri în care clienții noștri se întâlnesc în timpul sărbătorilor de iarnă”, a declarat un purtător de cuvânt al lanțului de magazine.

Scandalul de la Tesco vine după ce un alt retailer britanic, Marks and Spencer, a fost forțat să renunțe la o reclamă de Crăciun în care Ursulețul Paddington îl ajută pe un hoț să o ia pe calea ce bună. Unii dintre cei care au văzut clipul au spus că hoțul nu spunea „Thank you, little bear!”, ci „F… you little bear”.

Diferențe culturale. Un român a scos un pistol la niște musulmani în Cheltenham

Scandal în Marea Britanie. Fetiță creștină, în grija unei familii de musulmani. Nu vorbesc engleza, iar mama poartă burka

S-a decis ziua Brexit-ului. Guvernul May va legifera această dată pentru a elimina orice confuzie

A violat o fată de 14 ani. Cioban român condamnat la ani grei de închisoare în Scoția