in

Virus mortal detectat în apa potabilă dintr-o zonă a Angliei. Poate provoca diaree severă, vărsături și deshidratare

Un virus deosebit de periculos a fost detectat în apa potabilă din zona Bristol. Potrivit Daily Mail, oamenilor din zona Clevedon li s-a spus să fiarbă apa înainte de a o consuma.

Alerta a fost emisă joi, la ora 17.45, de compania Bristol Water, iar personalul acestei instituții merge din ușă în ușă pentru a furniza clienților vulnerabili, precum copiii și bătrânii din zonă, apă îmbuteliată.

Două școli au fost închise din motive de sănătate și siguranță.

Avertizarea cu privire la apa de la robinet va ține, cel mai probabil, până duminică, 14 ianuarie.

Virusul Cryptosporidium poate pune în pericol viața persoanelor cu sisteme imunitare slave, cum ar fi cele supuse chimioterapiei sau transplanturilor.

Lucrările de tratare a apei din Clevedon au fost suspendate, iar apa este furnizată din alte surse.

Bristol Water recomandă ca apa de la robinet să nu fie folosită pentru băut, gătit (cu excepția cazului în care este fiartă), scăldat, curățarea dinților, hrănirea animalelor, spălarea vesela, spălarea hainelor sau încălzirea alimentelor pentru copii.

Thara Raj, consultant pentru sănătate publică pentru Anglia de sud vest, a declarat: „Reamintim oamenilor din zonele afectate să urmeze sfatul celor de la Bristol Water și să fiarbă apa de băut și să o lase să se răcească înainte de utilizare. Nivelul de Cryptosporidium detectat în alimentarea cu apă este scăzut, sfatul de a fierbe apa este o măsură de precauție.

Dacă oamenii care se simt rău sau au simptome de diaree și vărsături, ar trebui să contacteze NHS la 111. Dacă simptomele devin severe, trebuie să vă adresați medicului de familie.

Studiu: Cât de periculoşi sunt microbii care se transmit în metrou

Un autoturism furat din Marea Britanie a apărut în Mangalia. Bărbat cercetat pentru tăinuire

Puteți obține pensie internațională dacă ați lucrat în mai multe țări. Iată ce trebuie să faceți