in

1 Decembrie. 100 de locuri de vizitat în România

Păduri, trasee montane sau plaje liniștite, sunt cele mai des întâlnite peisaje din frumoasa noastră țară. Publicația romania-insider.ro a făcut un top al 100 de locuri de vizitat din România.

  1. Delta Dunării

Locul în care Dunărea întâlnește Marea Neagră este a doua cea mai mare deltă fluvială din Europa. Este, de asemenea, o rezervație a biosferei care găzduiește mai mult de 9.000 de specii și cea mai mare colonie de pelicani albi de pe continent. Dacă sunteți acolo, nu ratați pădurea Letea și caii sălbatici.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com
  1. Parcul Național Semenic

Semenicul – Parcul Național Cheile Carasului are caracteristici unice, cum ar fi cea mai mare pădure veche de fag din Europa, „floarea” Semenicului și izvorul râului Nera.

  1. Parcul Național Retezat

Probabil cele mai impresionanți munți din țară, Parcul Național Retezat este locul de vizitat pentru cei care caută aventuri sălbatice în România. Are nu mai puțin de 80 de lacuri glaciare și douăzeci de vârfuri de peste 2.000 de metri.

  1. Salina Turda

Mina de sare Turda este unică în lume pentru zonele de excavare în formă de con, care au fost obișnuite la începutul activităților de extracție a sării.

  1. Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele

Acest pod natural a fost format atunci când plafonul unei peșteri s-a prăbușit, dar localnicii au mai multe legende pentru a-și explica apariția lui.

  1. Lacul Bâlea din Munții Făgăraș

Lacul glaciar Bâlea este unul dintre cele mai vizitate din România. În afara frumuseții în sine, drumul pentru a ajunge acolo în timpul verii și hotelul de gheață din apropiere, în timpul iernii, fac ca acesta să fie adăugat la lista de călătorii.

  1. Porțile de fier

Climat mediteraneean și altitudinile diferite, cu vârfuri de până la 1.660 de metri și cu mulțime de specii de plante și mai mult de 5.200 de specii de animale.

Vezi AICI care sunt celelalte zeci de locuri pe care trebuie să le vizitezi în România.

Peisaj din România, premiat de The Telegraph. Fundătura Ponorului, unul dintre ultimele locuri sălbatice din Europa

VIDEO – Cum fură doi români poșeta unei femei de 87 de ani în Anglia

Teroriștii amenință de Crăciun cu noi atentate în Marea Britanie, Germania și Franța